Gemeente Breda

24-05-2002

Breda Corazon in Topolis: Afrika is geen land

Ik ga op vakantie naar Afrika hoor je mensen wel eens zeggen. Afrika is echter geen land maar een continent, veel groter dan Europa. Het bestaat uit een veelheid van landen, stammen en culturen. Op zondag 2 juni kan iedereen van 15.00 tot 19.00 uur de diversiteit van het continent Afrika meebeleven in Topolis. De entree is gratis.

De middag begint met een optreden van een band uit Ghana. Hierna kunnen bezoekers zelf de trommen ter hand nemen in een workshop percussie van de percussieschool Doumdoum. Vervolgens is er een optreden van de buikdanseres Ghadisha, waarna doorgedanst kan worden met de Afro/caraibische dansgroep No mercy. Na nog een optreden van de Ghanese band wordt de middag besloten met een optreden van de Rapgroep Zerozero.

Deze voorstelling is de vierde in rij van een reeks van totaal negen voorstellingen die Breda Corazon in Topolis organiseert. De mensen van Breda Corazon, die uit verschillende culturen afkomstig zijn, willen door deze voorstellingen het kleurrijke hart van Breda tonen. Breda Corazon wil net zoals de bouwers van Topolis samen bouwen. In dit geval niet aan een tijdelijk paviljoen maar aan een permanente samenleving waarbij diversiteit en respect vanzelfsprekend zijn. Breda Corazon wil daarbij spraakmakend zijn, wil mensen bij elkaar brengen, wil niet alleen een spiegel van de stad zijn, maar ook anderen die spiegel voorhouden.
Breda Corazon wil bewijzen dat Breda een goede plaats is om te wonen, waar iedereen, ongeacht afkomst, kleur of religie op een respectvolle wijze met elkaar samenleeft.

Breda, 24 mei 2002

Deel: ' Breda Corazon in Topolis, Afrika is geen land '
Lees ook