Gemeente Breda

10-06-2002

Breda Corazon in Topolis: Aman, aman, ach mijn hart

Gebroken harten, verscheurend leed, het is allemaal een onderdeel van het leven. Dat leed ook heel mooi kan zijn wordt deze avond bewezen. Op veel plaatsen zijn al smartlappenfestivals en nachten van de natte zakdoek. Daar wordt op vrijdag 14 juni van 20.00 tot 23.00 wat kleur aan toegevoegd. Want alle culturen kennen smartlappen. Ook al versta je het misschien niet allemaal, het gevoel komt wel over !

Het smartlappenkoor Troost & zo zal de eerste tranen laten vloeien. Daarna zijn er lagrimas te plengen bij Mexicaanse Mariachi. Dat er ook in Turkije heel wat afgesnotterd wordt over gebroken harten laat de zanger Ömer Kardan horen. Tranen met toch een beetje zon komen uit Ghana om daarna weer te storten in de passie van Flamenco. En dan is nog niet al het leed geleden. De groep Turkse groep Kardelen voegt daar nog een rivier van tranen aan toe om tenslotte te eindigen bij het echte Afghaanse levenslied door Ahmad Nazir. Kortom een avond om je (gebroken) hart op te halen!

'Aman, Aman, ach mijn hart' is de zesde voorstelling in rij georganiseerd door Breda Corazon in Topolis. Breda Corazon bestaat uit een grote groep enthousiaste mensen, afkomstig uit verschillende landen en culturen. Samen willen zij het kleurrijke hart (Corazon) van Breda naar buiten brengen. Topolis, inmiddels zowel huiskamer als spiegel van de stad is daar de uitgelezen plaats voor. Een plaats waar mensen van alle leeftijden, van alle kleuren en alle afkomsten elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Breda Corazon is een onderdeel van het integratiebeleid van de gemeente Breda.
De volgende Corazonvoorstellingen zijn op 25 augustus (De wereldreis), 30 augustus (Twee geloven op één kussen) en 8 september (De vlucht).

Breda, 10 juni 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Breda Corazon in Topolis Aman, aman, ach mijn hart '
Lees ook