Gemeente Breda


GEMEENTE HEFT BESLAG OP EN TREKT HOGER BEROEP TEGEN TURFSCHIP IN

De gemeente Breda heft het beslag op de ondergrond van Het Turfschip op. Hiermee voert de gemeente het vonnis uit van de president van de Arrondissementsrechtbank. De gemeente trekt tevens het hoger beroep in dat was ingesteld over de koopovereenkomst met Het Turfschip. In het licht van de uitspraak van de rechtbank van vandaag acht het College van B&W het niet zinvol om het hoger beroep voort te zetten.

De gemeente Breda had in juni 1998 beslag laten leggen op de ondergrond van Het Turfschip omdat de gemeente van mening was een koopovereenkomst te hebben met het Turfschip. De rechter besloot begin maart dat de gemeente geen koopovereenkomst had met Het Turfschip. De gemeente tekende daartegen hoger beroep aan. Het Turfschip vroeg daarop aan de rechtbank om het beslag op te heffen.

Het College is uiteraard teleurgesteld over de afloop van de rechtsgang maar ook over de sfeer waarin de onderhandelingen met Het Turfschip zich hebben afgespeeld. Het college spreekt de hoop uit dat de onderhandelingen met de toekomstige partner op basis van vertrouwen zullen plaatsvinden.

Breda, 21 april 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Breda heft beslag op en trekt beroep tegen Turfschip in '
Lees ook