Breda meest geliefd onder carnavalsvierders


Breda, 20170220 -- Het Brabantse Breda is de meest geliefde stad om carnaval te vieren. Dit blijkt uit onderzoek van carnavalskleding-webwinkel Feestkleding365.nl, die ruim 1,400 mensen vroeg naar hun carnavalservaringen. Ook de carnavalsfeesten in Eindhoven en Maastricht vallen in de smaak bij de feestvierders, Den Bosch en Tilburg volgen op de vierde en vijfde plaats.

Breda meest geliefd onder carnavalsvierdersOpvallend is dat Eindhoven en Tilburg met name geliefd zijn bij de lokale bevolking, terwijl vooral de mensen van buiten Den Bosch dol zijn op het carnavalsfeest in Oeteldonk.

Kleinere plaatsen

Bij de dorpen en de kleinere steden scoren het Overijsselse Oldenzaal, Aalst (België) en Oosterhout (Noord Brabant) het beste.

Er zijn maar weinig feestvierders met negatieve carnavalservaringen, want ‘Nergens’ werd verkozen tot de minst geliefde plaats om carnaval te vieren. Toch werden ook Breda en Den Bosch genoemd als minst favoriete carnavalsbestemming.

Andere lokale verschillen

Veel feestvierders lieten in het onderzoek blijken dat hun eigen stad over het leukste carnavalsfeest beschikt. Zo vinden het merendeel van de feestvierders uit Tilburg en Eindhoven dat het in hun eigen stad het gezelligst is. Opvallend is dat in het geval van Den Bosch (98%), Maastricht (52%) en Breda (73%), het merendeel van de positieve aanbevelingen van feestvierder buiten de stad komt.

De Bosschenaren (40%) zijn het minst positief over carnaval in hun eigen plaats. Dit in tegenstelling tot de Maastrichtenaren, waarvan maar liefst 96% hun stad juist een warm hart toedraagt.

Meer dan 35% blijft tijdens carnaval in de eigen woonplaats en 30% viert alleen buiten de eigen woonplaats. Ruim 35% maakt er een carnavalstourtocht van, en viert feest in meerdere plaatsen.

De meeste feestvierders uit Limburg kiezen ervoor om carnaval geheel in hun eigen woonplaats te vieren. In Noord-Brabant geeft het merendeel van de respondenten aan carnaval in hun eigen woonplaats te vieren, maar ook een bezoekje te brengen aan een andere carnavalsbestemming. Opvallende uitzondering hierop is Tilburg, waarbij het merendeel van de respondenten (57%) aangaf ook carnaval te gaan vieren in een andere plaats.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de carnavalsonderzoek pagina van Feestkleding365.nl.


Deel: ' Breda meest geliefd onder carnavalsvierders '
Lees ook