Gemeente Breda


GEMEENTE STEUNT SUPPORTERSVERVOER NAC DOOR BBA

De gemeente wil tot een bedrag van maximaal 25.000 gulden de BBA steunen om het supportersvervoer voor en na wedstrijden van NAC te kunnen blijven uitvoeren. Het College van Burgemeester en Wethouders is van mening dat het supportersvervoer ook in de toekomst een kans moet krijgen.

Het supportersvervoer was in de afgelopen twee jaar een succes. Het heeft een bijdrage geleverd aan het verminderen van de parkeerproblemen en filevorming rondom het NAC stadion voor en na de wedstrijden. Er zijn vaste klanten. De gemeente ziet graag het gebruik van het openbaar vervoer toenemen en steunt daarom deze activiteit van de BBA die niet kostendekkend kan functioneren.

De BBA dient voor de aanvullende bijdrage van maximaal 25.000 gulden zoveel mogelijk aan te sluiten bij het inmiddels opgebouwde netwerk van supportersbuslijnen. Dit geldt ook als de bezoekersaantallen mochten teruglopen in verband met de degradatie van NAC.

Tot nu toe bestonden er zes speciale lijnen vanuit Bergen op Zoom, Willemstad, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Ulvenhout en Achtmaal, inclusief tussengelegen dorpen. Er zijn ook een aantal halteplaatsen binnen Breda zelf.

Breda, 3 augustus 1999

Deel: ' Breda steunt supportersvervoer NAC door BBA '
Lees ook