Politie Midden- en West Brabant

Bredanaar verdacht van ontvoering

18 februari 2003

Bredanaar aangehouden voor ontvoering

BREDA: De politie heeft vanmorgen in zijn woning in Breda een 26 jarige Bredanaar aangehouden, die begin deze maand een 37 jarige man uit Hoogstraten zou hebben ontvoerd. Volgens het slachtoffer zou het om een relatieprobleem gaan. Tijdens doorzoeking van de woning van de verdachte vond de politie vanmorgen buiten een illegale hennepkwekerij ook nog een zogenaamde mortierbom, die door de EOD ter plaatse onschadelijk is gemaakt. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

De 37 jarige man uit Hoogstraten werd volgens zijn verklaring begin februari in Antwerpen in een auto getrokken en met een pistool bedreigd. Volgens het slachtoffer stonden bij de auto nog twee andere mannen, die daarna ook zijn meegereden. In de auto werd hij diverse keren geslagen. Na een autorit moest hij uitstappen en kwam hij in een schuur terecht. Onderzoek wees vanmorgen uit, dat het een schuur was in de gemeente Drimmelen. Daar zou hij zijn vastgehouden en mishandeld. Hierdoor liep hij meerdere kneuzingen op. Na enkele uren werd hij in Breda uit de auto gezet met de opdracht binnen enkele dagen een fors geldbedrag op tafel te leggen om de relatieproblemen af te `kopen`.

In de woning van de verdachte trof de politie vanmorgen ook nog een hennepkwekerij aan met zo`n 600 hennepplanten. De planten zijn in opdracht van justitie vernietigd. De apparatuur is in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bron: R.v. Kuik

Deel: ' Bredanaar aangehouden voor ontvoering '
Lees ook