NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN

 

BREDE STEUN VOOR ACTIE

Meer dan 100 mensen reageerden gisteren op onze oproep in de krant. Hartverwarmende steunbetuigingen en ook soortgelijke ervaringen als van de Poolse mevrouw Barbara Warntjes-Siermantowska.

De volgende stap in de actie rond mevrouw Warntjes-Siermantowska is de oprichting - vandaag - van het actiecomité NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN. Dit actiecomité gaat de actie verder leiden.

Mevrouw Barbara Warntjes-Siermantowska wordt bedreigd met uitzetting uit ons land. Haar Nederlandse man overleed kort nadat zij met hem was getrouwd. Zij voldoet niet aan de eis dat het huwelijk drie jaar moet hebben geduurd om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen. Omdat wij dit onrechtvaardig vinden zijn wij in actie gekomen.

Vanmiddag (3 september ) wordt tijdens een persconferentie - welke wordt gehouden in het kantoor van de SP in Tilburg, Piushaven nr. 29, tel. 013-5802320 - het actiecomité NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN gepresenteerd.

Het actiecomité gaat zich inzetten voor twee punten, namelijk Barbara Warntjes-Siermantowska mag niet worden uitgezet en de wettelijke regeling moet worden aangepast.

Tijdens de persconferentie zal het actiecomité tevens zijn plannen bekend maken om de actie rond mevrouw Warntjes-Siermantowska nog verder uit te breiden. In het bijzonder gaat het dan om een grootscheepse handtekeningencampagne en het maken van een zwartboek.

Uit de vele reacties op één dag blijkt dat er brede steun is voor deze campagne.

Inlichtingen: Jan de Wit, SP Tweede Kamerlid, 070-3182807, 06-22788042

 

Zoekwoorden:

Deel: ' Brede steun voor SP actie 'Niet uitzetten maar rechtzetten' '
Lees ook