Brick 'R' geeft elektrotechniek nieuwe dimensie


Veghel, 20150618 -- Elektronica voor kinderen vanaf 10 jaar wordt weer leuk met de Brick 'R' elektronische bouwstenen. Ook voor docenten in het technisch onderwijs is deze experimenteerdoos met ruim 1500 bouwstenen (Bricks) zeer geschikt als lesmateriaal. Tevens professionals beschouwen deze innovatieve bouwstenen als bruikbaar en doelmatig voor onder andere prototyping en het uitvoeren van testen. "Welke technicus heeft in zijn jeugd niet geëxperimenteerd met de Philips elektro-experimenteerdozen?", vraagt Alex Ofman van Brick ‘R’ Knowledge zich af.

Een Brick ‘R’ bouwsteen - hoe werkt het?

De bouwstenen met een afmeting van 3 bij 3 cm kunnen eenvoudig aan elkaar worden geklikt. Door het ontwerp is het experimenteren en bouwen volledig veilig. Er wordt gebruikgemaakt van een bijgeleverde 9V batterij. Zo bouwt men eenvoudige oplossingen, maar wordt men ook geïnspireerd tot bijvoorbeeld het maken van een feilloos werkend weerstation. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is voor studenten zelfs mogelijk eigen nieuwe modules te maken. De gebruikte techniek is “open source” en alle losse onderdelen zoals printplaatsjes, behuizingen en dergelijke zijn los verkrijgbaar via de webshop.

Ofman vertelt verder: "Wij hebben samen met onze Duitse collega’s een eigentijdse versie ontwikkeld. Arduino-koppelingen, LED- & zonnecelmodules en sensortechniek. Ze zijn allemaal verkrijgbaar als module, als ‘Brick’." Ook over de gebruikerservaringen van Brick 'R' is Ofman enthousiast: "In Duitsland zijn in de eerste maanden na de introductie op de markt meer dan 1000 startsets verkocht aan diverse onderwijsinstellingen. Leerlingen en docenten zijn daar enthousiast over Bricks 'R'. Dat is ook de markt waar wij ons in eerste instantie op richten. Vergelijkbare producten zijn er nauwelijks en als men al iets gebruikt, dan is Brick ‘R’ twintig keer goedkoper per module. Een module (Brick) kost gemiddeld Euro 2 per stuk "

Brick ‘R’ community en Blog

Via onze webshop www.brickrknowledge.nl zijn zowel de startset (Euro 49 met 20 Bricks inclusief handboek) als de geavanceerde set (introductieprijs Euro 249 met 111 Bricks) uit voorraad leverbaar. Losse modules en handboeken voor gevorderden kunnen los besteld worden. Via onze Facebook-pagina of het internationale Blog zijn gebruikers in staat hun succesvolle experimenten te delen met andere gebruikers.


Deel: ' Brick 'R' geeft elektrotechniek nieuwe dimensie '
Lees ook