ikon

a a n k o n d i g i n g

ikon-televisie
maandag 18 juli 2011
nederland 2

21.25 - 21.50 uur: brief van mijn kind

achter elk groot nieuwsverhaal schuilen menselijke tragedies. in de serie 'brief van mijn kind' spelen zes kinderen de hoofdrol. in iedere aflevering schrijft één van hen een brief aan zijn ouder. over wat er in hem of haar omgaat, over zorgen en verdriet of met een heel concrete vraag. de kinderen wonen in zes verschillende landen. landen die te kampen hebben met economische crisis, een gewapend conflict, criminaliteit en geweld of een natuurramp. kinderen vormen de toekomst van deze wereld, maar hun mening wordt zelden gehoord. met deze serie geeft de ikon deze kinderen een stem.

filippijnen - leven met de vermisten
in deze aflevering het verhaal van twee zoons van mensenrechtenactivisten. we leren layad (14) en zijn moeder dee kennen. layads politiek actieve vader is acht jaar geleden door gewapende mannen ontvoerd. a.l . is op zijn veertiende al een getalenteerde balletdanser. hij mist zijn moeder die recent is opgepakt en in de gevangenis zit op verdenking van activisme. via een bijzondere videobrief richt hij zich tot haar.

op de filippijnen vinden veel buitengerechtelijke moorden en verdwijningen plaats. er heerst een klimaat van straffeloosheid. met de verkiezing van president acquino in mei 2010 hopen de filippino's dat de mensenrechten meer gerespecteerd zullen gaan worden. maar de periode in de aanloop naar de verkiezingen blijkt één van de meest bloedige uit de geschiedenis. tijdens het 'ampatuan massacre' worden 57 onschuldige mensen vermoord.

www.briefvanmijnkind.nl

regie: tessa boerman, gert corba, ingeborg beugel; redactie: lotje dercksen, els duran; camera: melle van essen, marco nauta, sonja ter laag; geluid: harold jalving, eric de roode, marjo postma; montage: riekje ziengs; mixage: paul gies; productie: pauline veltman; eindredactie: gert corba, margje de koning. naar een idee van: ingeborg beugel, martin fröberg en margje de koning.

herhaling: vanaf zondag 17 juli, wekelijks om 16.05 uur op nederland 2.

noot voor de redactie
neem voor meer informatie, foto's of een zicht-dvd contact op met mirjam nieboer, ikon communicatie, tel. (035) 6727101 / 06-51072809 / mirjam.nieboer@ikon.nl

Deel: ' Brief van mijn kind Filippijnen '


Lees ook