BRIGHART exposeert in De Opsteker te Durgerdam


Schilderijen waar je iets positiefs van opsteekt…

DURGERDAM, 20110418 -- Brighart exposeert in De Opsteker te Durgerdam, Amsterdam-Noord, schilderijen waar je iets positiefs van opsteekt. Op zaterdag 21 mei 2011 zal Fred Valkenburg rond 16 uur een bijzondere expositie openen waarbij werk van drie kunstenaars, waaronder Brighart te zien is.

Brighart schept op een intuïtieve manier een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak “Optimism is a moral duty” is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als “De wereld is een spiegel van jezelf” van spiegeloog Willem de Ridder.

Op deze expositie zal recent werk van haar te zien zijn. In haar schilderijen met de titel “Ruis” zijn glasbolletjes verwerkt. Ook zullen er twee etsen en nog enkele werken van 80 x 80 cm. te zien zijn.

In 2008 exposeerde Brighart solo in deze galerie die toen nog in de Noorderstraat in de binnenstad van Amsterdam was. Nu is de galerie verplaatst naar twee lokaties. Brighart exposeert in Durgerdam samen met Lisette Alblas - met wie ze samen tekenen en grafiek doet op de Willem de Koning Academie te Rotterdam - en met keramiste Sabine Louis uit Amsterdam.

Brighart schildert met verschillende nieuwe technieken waarbij ze de verf verdunt of vermengt met zand, vlokken, glas of andere materialen. Hierdoor ontstaat er een bepaalde textuur, gelaagdheid en glans. Haar expressionistische werk geeft vreugde weer en roept vreugde op. Het abstracte karakter biedt ook mogelijkheden voor eigen invulling en interpretatie.

Ofwel… werk om iets positiefs van op te steken.

Op de website van de Galerie staan openingstijden en ook een routebeschrijving. Op de website van Brighart zijn foto’s van haar werk te zien.

Adres Galerie “De Opsteker”:
Durgerdammerdijk 76
1026 CB Amsterdam
www.opsteker.nl

Gegevens kunstenares:
Witmolen 173
2645 GJ Delfgauw
T.: 015-25674664
www.brighart.nl
www.brighart.web-log.nl
email: brighart@kpnmail.nl


Deel: ' BRIGHART exposeert in De Opsteker te Durgerdam '
Lees ook