Brighart wint expositie in New York


10 februari Bij TV west 12.00: 'DEbbie en haar Mannen'

New York, 20160210 -- Van 3 tot 6 maart 2016 exposeert kunstenares Brighart voor de 3de keer in New York. Voorheen moest ze moeite doen en veel geld betalen om haar werk tentoon te stellen – iets dat heel normaal is in de VS - maar dit keer won ze deelname aan een expositie.

Haar groene vierkante schilderij Nature 2 maakte zo’n positieve indruk op de jury van Art takes Manhattan dat Brighart een expositie in galerie Caelum in Chelsea New York won.Haar groene vierkante schilderij Nature 2 maakte zo’n positieve indruk op de jury van Art takes Manhattan dat Brighart een expositie in galerie Caelum in Chelsea New York won. “Your work is fantastic. We’d like to exhibit the two 1,5 meters paintings.” Schreef Manuel Rodríguez Director at Art takes Manhattan haar in een eerste reactie. De jury maakte donderdag 4 februari een keuze voor de 40 kunstenaars die aan de expositie mochten deelnemen, maar door het tijdsverschil van 6 uur vernam Brighart het positieve nieuws pas de volgende ochtend.

De schilderijen Nature 1 en Nature 2 die allebei een afmeting van 150x150 cm hebben, zijn geïnspireerd op de groene wereld rond haar vakantiehuis in Portugal. De natuur in Portugal is zoveel  groener, groter en minder afgebakend dan in Nederland. Overweldigend en inspirerend.

Het werk van Brighart roept vreugde op. De uitspraak van Popper “Optimism is a moral duty” is altijd haar uitgangspunt bij het schilderen geweest.

Brigharts werk wordt internationaal steeds meer opgemerkt en gewaardeerd. De kleuren, beweeglijkheid, openheid en abstractie vallen in de smaak.

https://www.brighart.nl/

Galerie Caelum

https://www.caelumgallery.com/

Address:

508/526 West 26th Street

Suite 315

New York, NY 10001

Tel: 917.475.1694

Director: Misuzu Takemoto

Associate: Cleo Bergman

 www.arttakesManhattan.org


Deel: ' Brighart wint expositie in New York '
Lees ook