Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 januari 2013

BRING ME THE HORIZON NAAR DE MELKWEG MET NIEUW ALBUM

Na hun uitverkochte concert in januari 2011 en de overdonderende show op Powerfest datzelfde jaar, keert Bring Me The Horizon op donderdag 9 mei terug naar de Melkweg voor wederom een extreem brute portie metalcore. In april verschijnt het nieuwe album 'Sempiternal'. Enkele dagen terug verscheen al de eerste single 'Shadow Moses'. De voorverkoop start woensdag 16 januari.

Opgericht in het Engelse Sheffield in 2004, is Bring Me The Horizon inmiddels uitgegroeid tot een van de wereld's meest opvallende nieuwe bands, met een compleet eigen stijl harde muziek die wereldwijd uitverkochte zalen oplevert. Na de doorbraak met 'Suicide Season' in 2008, brachten de Britten in 2010 het volwassen album 'There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret', waarop de heftige deathcore gecombineerd werd met epische soundscapes en electronica.

Na een jaar lang de gehele wereld over getourd te hebben, zonderde de mannen zich maanden lang af in de Noordengelse countryside om samen met sterproducer Terry Date (Deftones, Pantera, Funeral For A Friend) te werken aan de opvolger. Dit inmiddels vierde album gaat 'Sempiternal' heten en wordt de eerste plaat op major label RCA. Het album komt medio april uit en afgelopen week lanceerde de band al de eerste single 'Shadow Moses'. https://youtu.be/pwfkNxk2x3I

BRING ME THE HORIZON
Donderdag 9 mei, Melkweg Amsterdam (Max)
aanvang: 19.30
tickets 17,50 + lidm. verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Deel: ' Bring me the horizon naar de melkweg met nieuw album '
Lees ook