Brio Technology boekt omzetstijging met 71% voor derde kwartaal

Palo Alto, CA, 29 januari 1999 - Brio Technology, Inc. (Nasdaq: BRYO), specialist in beslissingssoftware voor bedrijven, heeft het voorbije kwartaal, afgesloten op 31 december 1998, recordcijfers gerealiseerd. De omzet van 12,4 miljoen USD is een stijging met 71% tegenover de 7,2 miljoen USD in dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst bedraagt 513.000 USD of 0,03 USD per aandeel, tegenover een verlies van 1,6 miljoen USD (0,31 USD per aandeel) voor hetzelfde kwartaal 1997. In die cijfers is geen rekening gehouden met de eenmalige afschrijving van de lopende R&D-kosten van 1,7 miljoen USD door de overname van MerlinSoft, Inc. Met inbegrip van die kosten komt het nettoverlies op 1,1 miljoen USD of 0,08 USD per aandeel.

De omzet voor de eerste negen maanden van het boekjaar 1999 bedroeg 32,3 miljoen USD, een stijging met 74%, tegenover de 18,6 miljoen USD voor dezelfde periode van het jaar daarvoor. Het nettoverlies voor de eerste negen maanden, de R&D-afschrijving buiten beschouwing gelaten, bedroeg 64.000 dollar, of 0,00 USD per aandeel. Voor de overeenstemmende periode van het boekjaar 1998 lag het verlies nog op 6,7 miljoen USD of 1,18 USD per aandeel. Als rekening wordt gehouden met de lopende R&D-afschrijving, komt het verlies voor de eerste negen maanden van het boekjaar 1999 op 1,7 miljoen USD of 0,13 USD per aandeel.

"De resultaten van dit kwartaal illustreren het onverminderde vertrouwen in Brio als standaard inzake beslissingssoftware, zowel bij nieuwe als bestaande klanten", aldus Yorgen Edholm, voorzitter en Chief Executive Officer van Brio. "Recente klanten zoals Delta Airlines en Turner Entertainment Networks zijn prima voorbeelden van het soort organisaties dat zijn voordeel doet met de managementoplossingen van Brio. Naast de Brio Enterprise-suite maken onze klanten voor een waaier van bedrijfsproblemen, onder meer de overgang naar het jaar 2000, ook gebruik van Brio-oplossingen als het nieuwe BI2000-initiatief en oplossingen die werden ontwikkeld samen met partners, zoals StudentBase van PriceWaterhouseCooper.

Brio Technology, Palo Alto, Californië, levert wereldwijd toonaangevende business intelligence oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsoperaties en beslissingsprocessen. De Brio Enterprise familie biedt een evenwichtige en complete oplossing die op unieke wijze informatie uit een data warehouses haalt, zowel binnen als buiten de onderneming. De krachtige combinatie van een client/server architectuur met Web-technologie stelt Brio Enterprise produkten in staat een complete oplossing te bieden voor business intelligence in een onderneming en verschaft de vele verschillende gebruikers binnen een onderneming toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie, afhankelijk van hun individuele behoeften en gebruikersfaciliteiten.

De Brio Enterprise produktfamilie is beschikbaar in vier talen op tien platformen. Brio staat genoteerd op NASDAQ (BRYO) en heeft strategische partnerships met Access Graphics, Hewlett Packard (NYSE: HWP), IBM (NYSE: IBM), Microsoft (NASDAQ: MSFT), Netscape (NASDAQ: NSCP), Oracle (NASDAQ: ORCL) en Sun Microsystems (NASDAQ: SUNW). Brio Technology is gevestigd te Palo Alto, California, en is aanwezig op het World Wide Web op http://www.brio.com.

1997 Brio Technology, Inc. All rights reserved. Brio is a registered trademark of Brio Technology. Brio Enterprise Server, Brio.Insight, Brio.Quickview, Automated Distributed Refresh, SmartReports, Adaptive Reports, and Open Metadata Interpreter are trademarks of Brio Technology, Inc. All other trademarks are the property of their respective owners.

Brio Belux, een onafhankelijke business unit binnen Axio Systems, is gevestigd te (nieuw adres!) Neerhonderd 15/1, 9230 Wetteren, tel: + 32 (0)9 365 45 45 Fax: + 32 (0)9 369 49 59. Brio Belux stelt momenteel vier mensen te werk. Voor meer inlichtingen, gelieve contact op te nemen met Chris De Moor. Klanten van Brio Belux zijn ondermeer DHL, V.M.W. en BATC.

Brio Nederland, een onafhankelijke business unit binnen ID Systems, is gevestigd te 8170 AD Vaassen, PO Box 174, Tel: +31 (0) 578.579.220, Fax: +31 (0) 578.579.210. Voor meer inlichtingen, gelieve contact op te nemen met Roel Haverland.

Voor meer inlichtingen, gelieve contact op te nemen met: NewsEngine, Kristof Sehmke Tel: 03/237.23.24, Fax: 03/237.23.25 of e-mail: kristof@newsengine.be

Deel: ' Brio Technology boekt omzetstijging van 71% '
Lees ook