9e British CARS & Lifestyle: 25-26 maart - Rosmalen

(22 Maart 2000)

PERSBERICHT:

Nederlands grootste evenement voor Engelse auto's en meer.. Liefde voor Engelse autos betekent in de regel ook liefde voor het land, de bevolking en 's lands gewoontes. Die liefde kan ver gaan: men kleedt zich er naar: -groene jas, geruite pet-, richt het huis in die stijl in, is een duidelijk herkenbaar individu: nog meer Brit dan de Britten! Het is een manier van leven: British Lifestyle.

British CARS & Lifestyle
Niet alleen Nederlands grootste evenement voor liefhebbers van Engelse auto's , maar tevens de meest vrouwvriendelijke autobeurs die er in dit land te vinden is. De beurs wordt opgesierd door typisch Britse produkten, die het leven veraangenamen, zoals huis- en tuindecoraties, stoffen, serviezen, meubels, antiek, kleding, vakanties, delicatessen en snuisterijen. Eindelijk een autobeurs, waar dames er niet maar een beetje bijlopen! British Cars & Lifestyle is uitgegroeid van autobeurs tot lifestylebeurs!

Sfeer is het grote succes achter British CARS bezoekers hebben de goede gewoonte met hun Klassieker naar Rosmalen te komen, waardoor de parkeerplaatsen al Brits ogen. In het warme Autotron onmoet men zijn vrienden in de Pub bij een Engels biertje, terwijl op de kleintjes wordt gepast in de kindercrèche. Voor de Anglofiel is hier werkelijk alles te koop uit het Verenigd Koninkrijk: Schotse Whisky, Engelse thee, waxcoats, handgemaakte tweed kleding, een tweede huis in Ierland, marmalade, meubels, antieke golfclubs, tafelzilver, beddegoed, reisinformatie, maar natuurlijk ook een chique Bentley, een zakelijke Jaguar, een snoezige Mini of een statige Rolls Royce en de onderdelen daarvoor.

De kans om alles te weten te komen over de koop of onderhoud van een Triumph, MG of Aston Martin. Engels is de voertaal in Rosmalen, want veel van de standhouders komen met hun handelswaar van de andere zijde van het Kanaal overgevaren. Zij komen met net dat ene onderdeeltje of dat unieke stukje antiek dat niet in Nederland verkrijgbaar is. De rijken van Nederland kunnen kontakten leggen voor de aanschaf van een handgebouwde Bentley Speed Six Le Mans en de snelle jongens informeren naar wat meer 'horspower' in een Healey of Lotus. Een misverstand is dat British Lifestyle 'antiek' is. In de ontwikkeling van de auto heeft Engeland altijd vooraan gestaan. In de racerij tot vandaag aan toe rijden de Britten in de voorste linies. Op de beurs zijn de nodigde staaltjes van techniek te zien. De AC Cobra uit 1964 is zo'n voorbeeld. De wagen werd speciaal gebouwd om Ferrari het wat lastiger te maken op de circuits. En dat pakte goed uit! Het werd zo'n succes dat dit model tot op heden gereproduceerd wordt. De uiterst kostbare, originele AC uit 1964 staat straks in Rosmalen tussen het vele 'chroom, notenhout en leer', wat zo kenmerkend is voor British CARS & Lifestyle, de etalage van het Verenigd Koninkrijk.

British CARS & Lifestyle is geopend op zaterdag 25 en zondag 26 maart van 10.00 tot 18.00 uur. AUTOTRON - Rosmalen info: 035 - 6836 990 De toegangsprijs voor volwassenen is Fl. 17,50 en kinderen tot 12jr FL. 7,50

Deel: ' British Cars & Lifestyle in Autotron Rosmalen '
Lees ook