Circuit Park Zandvoort


100 jaar autosport en historie Circuit van Zandvoort


8 September 1999

British Race Festival, 18 & 19 september op Circuit Park Zandvoort

Races, demonstratieritten en concours voor historische Engelse race-auto's

Zaterdag 18 en zondag 19 september organiseren de Historische Auto Ren Club en het Circuit Park Zandvoort voor de vijfde maal het British Race Festival. Dit sfeervolle Engels georiënteerde evenement is een combinatie van races, demonstratieritten en concours d'Elegance voor Britse auto's.

Het programma begint zaterdagmorgen 18 september om negen uur met de officiële trainingsessies, terwijl vanaf drie uur die dag drie wedstrijden worden verreden: twee historische formulewagenklassen en een combinatie van diverse historische toerwagenklassen.

Zondagmorgen begint het programma om tien uur met het concours d'Elegance voor Britse auto's, gebouwd voor 1974, in één van de paddocks. Het publiek kan tussen 10.00 en 11.00 meerijden over het Circuit Park Zandvoort in fraaie Engelse automobielen. Voor het raceprogramma dat begint om half twaalf, is er een circuitverkenning in het kader van de Océ Ediport Super Seven. De eerste race is de Team TR Challenge. Daarna is het de beurt aan de rijders in de Healy Driver International en de Triumph Competition Orwell Cup. Om 13.50 volgt wedstrijd in de Morgan/MG Competitions en daarna een circuitverkenning van de automobielen welke deelnemen aan het concours met prijsuitreiking. Naast een ronde voor het Oger HCH Muermann NK Historische Toerwagens en GT's, waarin ook niet-Britse auto's deelnemen, volgen nog wedstrijden in de Solid Circle Super Seven, Walgemoed Brits Historisch en als uitsmijter de Marcos Mantis Challenge. In het rennerskwartier wordt beide dagen een Engelse markt georganiseerd, terwijl diverse Engelse merkenclubs daar tevens hun mooiste exemplaren tentoonstellen. De dag eindigt om even voor zes uur.

De toegangsprijs is per dag vijfendertig gulden, voor alle plaatsen, inclusief het rennerskwartier. Een kaart voor enkel duinen en tribune op de zondag kost 25 gulden. Een kaart voor twee dagen inclusief rennerskwartier kost vijftig gulden. Kinderen tot twaalf jaar betalen, onder begeleiding van een volwassene de helft van genoemde bedragen.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' British Race Festival op Circuit Park Zandvoort '
Lees ook