Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

De Britse regering wil reisverbod voor pedofielen

De Britse regering wil het pedofielen verbieden naar bepaalde landen af te reizen waarvan bekend is dat er veel kinderen in de seksindustrie werken. Een nieuwe wet moet rechters de mogelijkheid geven mensen die veroordeeld zijn voor het seksueel misbruik van kinderen een reisverbod van minimaal zes maanden op te leggen.

Volgens het wetsvoorstel zal tevens een lijst worden opgesteld van mensen die in het buitenland zedendelicten hebben begaan. "De wet op zedendelicten geeft ons de mogelijkheid om er zeker van te zijn dat we alles doen om diegenen aan te pakken die in het buitenland overtredingen begaan", zei Hilary Benn van het ministerie van binnenlandse zaken woensdag.

Het reisverbod naar landen met veel "sekstoerisme", zoals Thailand en Cambodja, geldt voor een half jaar en kan daarna worden verlengd. Het moet door de politie worden aangevraagd wanneer die vermoedt dat een pleger van zedendelicten van plan is op reis te gaan. Als er toch wordt afgereisd kan een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar worden opgelegd.

---


---

Laatst gewijzigd: 12-03-2003

Deel: ' Britse regering wil reisverbod voor pedofielen '
Lees ook