Ingezonden persbericht

BroadVision en webMethods lanceren BroadVision B2B applicatie

De BroadVision B2B Gateway ondersteunt Xerox bij het afhandelen van real-time verzoeken van cliënten via internet

Houten, 23 juli 2001 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN), 's werelds toonaangevende leverancier van gepersonaliseerde e-business applicaties lanceert vandaag haar BroadVision B2B Gateway. De applicatie maakt gebruik van het integratie platform van webMethods (Nasdaq: WEBM). De BroadVision B2B Gateway biedt partners naadloze integratiemogelijkheden op het internet, zelfs bij systemen die gebruik maken van firewalls. BroadVision B2B Gateway integreert data van back-end systemen in dynamische web sites - deze back-end systemen kunnen applicaties bevatten zoals Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM) en Supply Chain Management (SCM) systemen.

De BroadVision B2B Gateway biedt een naadloze informatieuitwisseling tussen handelsnetwerken door omzetting van meerdere databronnen. Deze databronnen worden door interoperabiliteitsstandaarden (zoals XML, cXML, EDI, OBI, BizTalk en RosettaNet) op het internet ondersteund. Met de vooraf ontwikkelde adapters, kunnen leveranciers snel verbindingen maken met populaire marktplaatsen zoals Ariba en Commerce One netwerken.

Door het implementeren van BroadVision B2B Gateway, als onderdeel van een BroadVision oplossing, kunnen cliënten snel in contact komen met meerdere handelspartners. Daarnaast kunnen de online relaties beter worden onderhouden en zakelijke transacties beter worden gefaciliteerd.

"Met BroadVision B2B Gateway kunnen cliënten hun zakelijke transacties tussen handelspartners real-time ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen ze de integratie naar back-end systemen ondersteunen en de analyse- en rapportagetools gebruiken om goed onderbouwde zakelijke beslissingen te nemen," aldus Raj Rao, senior vice president product stategy bij BroadVision. "Uiteindelijk leveren BroadVision en webMethods cliënten een integratieplatform dat gekoppeld is aan BroadVisions enterprise e-business applicaties."

"Door de koppeling van back-end systemen in de BroadVision websites, wordt het voor bezoekers mogelijk gemaakt om de websites verder te personaliseren," aldus David Hinman, vice president technology partners van webMethods. "BroadVision onderstreept hiermee haar toonaangevende rol in het identificeren en uitbouwen van oplossingen die tegemoet komen aan de eisen en wensen van organisaties. De samenwerking tussen BroadVision met webMethods biedt organisaties de mogelijkheid om hun cliënten informatie te geven die ze nodig hebben, waar en wanneer zij dat willen. En dat eenvoudig via internet.

Xerox kiest voor de BroadVision B2B Gateway

Eerder dit jaar heeft Xerox Corporation haar vernieuwde corporate website (www.xerox.com) ontwikkeld. Xerox heeft daarbij gebruik gemaakt van BroadVision applicaties zoals BroadVision Business Commerce. Xerox heeft gekozen voor BroadVision B2B Gateway om daarmee de BroadVision Business Commerce applicatie verder uit te bouwen. Dit biedt cliënten van Xerox en haar handelspartners de mogelijkheid om real-time toegang te krijgen tot vitale informatie die opgeslagen is in de back-end systemen van Xerox en haar partners. Alle informatie is nu toegankelijk via de Xerox.com site. Door de beveiligde informatietoegang is Xerox in staat om inkoop-ordermanagement, orderuitvoering, credit-checks en customer relationship management volledig te automatiseren.

Als voorbeeld: een cliënt wordt het mogelijk gemaakt om online informatie over voorraden, orderuitvoering en order status via Xerox.com in te zien en om te zien of de order is geplaatst bij Xerox of bij één van de handelspartners. De informatie wordt geïntegreerd in de website waardoor cliënten de mogelijkheid krijgen om op één plaats antwoord te krijgen op al hun vragen

"Xerox.com heeft diverse applicaties in ontwikkeling met BroadVision en webMethods. Deze zullen ons binnenkort helpen bij het beter ondersteunen van onze cliënten," aldus Fred Heller, vice president en general manager, Xerox.com. "We kunnen onze uniforme cliënteninterface versterken met real-time data van zowel onze bestaande systemen als ook van onze handelspartners.

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Markt: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatie-uitwisseling via draadloze en vaste internet-verbindingen. De BroadVision e-commerce applicatiesuite kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 100 partnerorganisaties wereldwijd, zorgen ervoor dat de implementatie van deze applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant.

BroadVision ondersteunt meer dan 1.200 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993 en ging in 1996 naar de beurs (Nasdaq). IDC verkoos BroadVision in 2000 tot 's werelds toonaangevende leverancier van e-commerce software applicaties. (International Data Corp., E-Commerce Software Applications Market Forecast and Analysis, 2000-2004). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Voor meer informatie zie: www.broadvision.com.
www.broadvision.com
Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks.
Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Over Xerox Corporation
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, elektronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van US $ 18,6 miljard.
www.xerox.com

BroadVision Benelux contact:
Hilleen Peters
Tel +31 (0)30-634-9041
hilleen.peters@broadvision.com

Weber Shandwick Nederland contact:
Walter Hueber
Tel +31 (0)70 346 38 78
whueber@webershandwick.com

Deel: ' BroadVision en webMethods lanceren BroadVision B2B '
Lees ook