Brown geeft het aankoopproces nieuwe impulsen, aldus Defence IQ

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091202 --

De aankondiging van Gordon Brown deze week dat 500 extra Britse maanschappen worden ingezet in Afghanistan valt samen met de verklaring van de Britse Minister van Defensie Bob Ainsworth dat de strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk kunnen beschikken over de voertuigen en uitrusting die noodzakelijk zijn voor de inzet van extra manschappen.

In brede kring circulerende rapporten wekken de indruk dat de beschikbaarheid van adequate uitrusting voor de manschappen een van de drie voorwaarden was die deze zomer door Gordon Brown waren gesteld voor instemming met het sturen van meer manschappen naar Helmand. De andere twee waren een ‘legitieme’ Afghaanse regering die bereid zou zijn fraude en corruptie aan te pakken, en extra steun van de andere Europese bondgenoten in de NAVO.

Volgens het Britse dagblad The Guardian hebben de drie voorwaarden van Brown ook een meer praktisch nut gehad, in de zin dat ze het hevig bekritiseerde aankoopproces van het Britse Ministerie van Defensie nieuw leven hebben ingeblazen. Defensiekopstukken moeten nu erkennen dat hun materieel toereikend is en kunnen zich derhalve daarover niet meer openlijk kritisch uitlaten, nu het Britse Ministerie van Defensie erop heeft gewezen dat het aantal Mastiff- en Ridgback-voertuigen waarover de strijdkrachten kunnen beschikken de laatste maanden aanzienlijk is gestegen.

De aanschaf van defensiematerieel blijft een voorname plaats innemen op de mondiale politieke agenda. Brown legde zijn verklaring af aan de vooravond van de aankondiging van Barack Obama, gisteren, waarin hij zijn nieuwe strategie voor Afghanistan uiteenzette, met het plan om 30.000 extra manschappen te sturen.

Aanschaf van materieel staat bovenaan de agenda tijdens het voornaamste evenement van Defence IQ, International Armoured Vehicles, dat op 1- 5februari 2010 zal worden gehouden in het ExCel Centre in Londen. Het evenement is de enige internationale beurs en conferentie die volledig is gewijd aan gepantserde voertuigen. Tijdens International Armoured Vehicles komen vooraanstaande militaire experts en deskundigen uit de industrie bijeen, waardoor diepere inzichten kunnen worden verkregen in trends op het gebied van gepantserde voertuigen, mondiale aankoopactiviteiten en lessen die zijn geleerd op het slagveld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zaken te doen met de grootste fabrikanten van voertuigen, systemen en componenten ter wereld, alsmede kleinere gespecialiseerde leveranciers.

De belangstelling voor de beurs is enorm. Er worden meer dan 1500 bezoekers verwacht, en 60 exposanten hebben hun deelname reeds bevestigd. Tot de exposanten behoren fabrikanten van voertuigen en belangrijke OEM's, leveranciers van voertuigsystemen en service, alsmede kleinere leveranciers van onderdelen. Er wordt deelgenomen door een grote verscheidenheid aan organisaties, van Iveco, BAE Systems en TMV tot DEW, IFS Defence, Schleifring en Hamilton Hall.

Het evenement maakt momenteel zijn 9e jaar door, en wordt hoog aangeslagen. Majoor Alan Bolster, Deputy Project Director van het Tank Replacement Project van het Canadese Ministerie van Nationale Verdediging zei hierover: “Door de jaren heen heb ik het evenement altijd een uitstekende gelegenheid gevonden om meer te weten te komen over de programma's van andere landen en van de industrie. Het bijeenbrengen van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de militaire slagkracht en de leiders van de industrie maakt het mogelijk ideeën uit te wisselen in een gestructureerd programma en niettemin in een informele sfeer.”

Zie www.armoured-vehicles.co.uk voor meer informatie over het evenement.

Over Defence IQ:

Sinds 2001 verstrekt Defence IQ belangrijke informatie aan besluitvormers op het gebied van defensie, luchtvaart en technologie, waarbij problemen worden behandeld inzake de meest recente plannen, vereisten, programma's en technologieën op het terrein van defensie en de manier waarop deze invloed op de mens hebben. Defence IQ biedt oud-militairen en vertegenwoordigers van de regering en de industrie conferenties waarbij informatie in een informele omgeving wordt verschaft. Hier worden de nieuwste plannen, vereisten, programma's en technologieën besproken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Amy Jeffray
Hoofd van Marketing
International Armoured Vehicles
+44 (0) 207 368 9306

amy.jeffray@iqpc.co.uk

Deel: ' Brown geeft het aankoopproces nieuwe impulsen, aldus Defence IQ '


Lees ook