BRP LANCEERT CAN-AM® MAVERICK™ 1000R X RS


Nieuw side-by-side voertuig dat ongeevenaarde prestaties combineert met design

AMSTERDAM en DESTELDONK, België, 20121003 -- BRP, wereldleider in recreatieve voertuigen, presenteert haar nieuwste off-road voertuig: de 2013 Can-Am® Maverick™ 1000R X rs met twee zitplaatsen. De Maverick combineert topprestaties en uiterst nauwkeurige besturing met een ergonomisch ontwerp.

De Can-Am Maverick 1000R X rs is gebouwd om een nieuwe standaard neer te zetten voor de fanatieke off-road sports enthousiastelingen. Het voertuig biedt toonaangevende prestaties, precisie-besturing en een bestuurder-vriendelijke cockpit. De innovatieve Maverick 1000R X rs biedt niet alleen de krachtigste motor in de industrie, maar is ook leidend in zijn klasse als het gaat om koppel, acceleratie en vermogen-gewichtsverhouding. De Maverick geeft alle andere voertuigen in het sportieve segment het nakijken.

De beste prestaties en bediening in het SSV segment

De Maverick 1000R X rs wordt aangedreven door de ongeëvenaarde Rotax® 1000R         V-Twinmotor van 101 pk (75 kW*). De motoropstelling in het midden centraliseert de massa en maakt het voertuig meer wendbaar en beter in bochtenwerk. De Maverick beschikt ook over iTC™ (Intelligent Throttle Control) dat schokbewegingen detecteert en de Maverick een nauwkeurigere gasrespons geeft. Bovendien heeft de Maverick met een capaciteit van 38 liter een 14% grotere brandstoftank dan alle andere sportieve SSV’s op de markt. Liefhebbers van off-road rijden zullen hier voor langere ritten beslist van profiteren.

De Mavericks' innovatieve onafhankelijke TTA (Torsional Trailing A-arms)-achter ophanging brengt haar geometrische gewicht optimaal over zodat de banden nog beter in contact blijven met de ondergrond terwijl tegelijk ook schokken beter worden geabsorbeerd, er meer tractie is en de ophanging uiteindelijk beter onder controle wordt gehouden. Dankzij dit systeem kan de Maverick de prestaties leveren die sportfanaten willen.

Comfortabel design

Het strategisch ontworpen design geeft de Maverick SSV niet alleen een unieke look, maar zorgt ook voor comfort voor bestuurder en passagier: het voertuig heeft een ruime cockpit die ontworpen werd om gemakkelijk in- en uit te kunnen stappen, de bedieningselementen zijn makkelijk te bereiken en er is meer beenruimte. De stoelen bieden zowel lendensteun als laterale steun en zijn uitneembaar en vrijstaand. De stuurkolom is schuin verstelbaar en voor de passagier zijn er twee grijpbalken, in het midden en links. De Maverick SSV is gemaakt voor recreatief gebruik, maar is ook uitgerust voor echte avonturiers met onder meer een multifunctioneel laadrek achteraan met LinQ™-systeem en snel te monteren zijnetten. In de cockpit is er 31,6L bergruimte.

De Maverick 1000R X rs SSV is vanaf de lente van 2013 verkrijgbaar bij de verschillende BRP Can-Am dealers. Voor adressen zie www.brp.com.

Voor meer informatie zie de bijgevoegde backgrounder met alle specificaties van de Maverick en kijk hier naar de spectaculaire videopresentatie.

Hoge resolutie fotomateriaal en background document met volledige specificaties zijn beschikbaar op aanvraag.

* (75 kW/ 15 kW voor EC homologatie)


Deel: ' BRP lanceert Can-am Maverick 1000R X rs '
Lees ook