BRP produceert zijn 3 miljoenste Ski-Doo sneeuwscooter


Mijlpaal exact 40 jaar na de verkoop van eerste miljoen voertuigen

Valcourt, Quebec, 20130904 -- BRP produceerde vorige week haar drie miljoenste Ski-Doo sneeuwscooter; de 2014 Ski-Doo Summit X E-TEC 800R. Dit vond plaats in haar fabriek in Valcourt in Quebec. Het was 54 jaar na de lancering van de eerste Ski-Doo sneeuwscooter in 1959.

"Van ontwerpers tot technisch ontwikkelaars, productiemedewerkers en ook onze marketing- en sales mensen; het zijn de mensen in dienst van BRP die deze mijlpaal mogelijk hebben gemaakt door te streven naar kwaliteit, innovatie en producten die toonaangevend zijn in de markt en die de watersport steeds weer vernieuwen",  dat zegt José Boisjoli, president en CEO van BRP. "Ik wil ieder van hen bedanken voor hun harde werk, inzet en toewijding door de jaren heen. Zonder hen zou deze prestatie niet mogelijk zijn geweest."

Het is op de dag af precies 40 jaar na de miljoenste sneeuwscooter, een 1974 Ski-Doo T'NT Everest 440, en 20 jaar na het twee miljoenste voertuig, een 1994 Ski-Doo Summit  sneeuwscooter.

"Al onze medewerkers, maar vooral degenen in Gunskirchen in Oostenrijk en Valcourt in Canada, hebben van ons de wereldleider op het gebied van sneeuwscooters gemaakt," zegt  Gerd Ohrnberger, vice-president en general manager Productontwikkeling en Fabricage. Zij zijn de absolute top in de wereld als het gaat om ontwerp en productie van motoren en voertuigen.''

De drie miljoenste Ski-Doo sneeuwscooter was oorspronkelijk bestemd voor de Europese markt. Maar, in plaats daarvan zal het voertuig toegevoegd aan de collectie van het J. Armand Bombardier Museum in Valcourt, naast de miljoenste en twee miljoenste Ski-Doo sneeuwscooters.

De twee- en drie miljoenste scooters zijn allebei Summit modellen. De originele Ski-Doo Summit sneeuwscooter was de eerste OEM (original equipment manufacturer) scooter speciaal ontworpen voor vervoer op en in de bergen. In het 20ste jubileumjaar van het model is BRP nog steeds leidinggevend in het segment van sneeuwscooters met de meest gespecialiseerde voertuigen in de markt.

Bekijk de productie van de drie miljoenste Ski-Doo sneeuwscooter: https://youtu.be/pMPR3ln2ioY


Deel: ' BRP produceert zijn 3 miljoenste Ski-Doo sneeuwscooter '
Lees ook