Provincie Overijssel

Zwolle, 16 augustus 1999

BRUG VRIEZENVEENSCHE WIJK VERNIEUWD

Dit najaar wordt de Brug Vriezenveensche Wijk in Daarlerveen vervangen door een duiker. De provincie Overijssel heeft hiertoe besloten naar aanleiding van vele klachten van omwonenden over geluidsoverlast. In september worden de werkzaamheden gestart door het aannemersbedrijf Platenkamp in Ambt-Delden.

De voormalige hefbrug Vriezenveensche Wijk ligt in de provinciale weg Vriezenveen-Vroomshoop - de N 750 - en bestaat momenteel uit stalen liggers met daarop houten planken. Deze constructie veroorzaakt een rammelend geluid, wanneer auto's over de brug rijden. De nieuwe brug bestaat uit een duiker met daarop een geasfalteerd wegdek. Door de duiker is er wel waterafvoer, maar geen scheepvaart meer mogelijk onder de brug.

Vanaf half september wordt het verkeer over één rijstrook geleid door een verkeersregelinstallatie. Het fietspad blijft aan de oostzijde beschikbaar. Eind november is de nieuwe brug klaar.

Op 25 augustus van 10.00 - 12.00 uur geeft de provincie Overijssel uitleg over de werkzaamheden in het dorpshuis 't Trefpunt in Daarlerveen.

Nadere informatie: team Communicatie, provincie Overijssel, tel. 038
425 23 45

Deel: ' Brug Vriezenveensche Wijk Daarlerveen wordt vernieuwd '
Lees ook