Ingezonden persbericht

Persbericht

BRUNA kiest voor Checkpoint METO's
elektronische artikelbeveiliging (EAS)

Nieuwegein, 16 oktober 2001 - - Bruna - een detailhandelsonderneming actief op de markt van boeken, cd-rom's, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, wenskaarten, dagbladen en computersupplies - heeft met Checkpoint METO een nieuwe raamovereenkomst afgesloten voor haar elektronische artikelbeveiliging (EAS). Het contract omvat een periode van vijf jaar. De Bruna organisatie bestaat momenteel uit ongeveer 100 eigen winkels en 400 franchise-winkels.

Bruna heeft een groot onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van artikelbeveiliging. Met nagenoeg alle EAS-aanbieders zijn gesprekken gevoerd. 'Voor wat betreft technologie, investering, de ondersteuning die wordt geboden en de variabele kosten voor de beveiliging van het individuele artikel zijn vergelijkingen gemaakt', stelt de heer Liebe, Hoofd Bouw & Inrichting bij Bruna. 'De conclusie is dat het elektromagnetische (EM) EAS-systeem van Checkpoint METO niet alleen kwalitatief de beste keuze is, maar ook (financieel) het beste rendement levert.'

Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) en bronbeveiliging De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) heeft het afgelopen jaar een EM-bronbeveiligingsproject in samenwerking met een groot aantal partijen uit het boekenvak en het productbeveiligingsvak (waaronder Checkpoint METO en Bruna) succesvol afgesloten. Aangetoond is dat EM-bronbeveiliging binnen de Nederlandse boekenbranche zeer goed mogelijk is mits de boekhandel in de breedte zoveel mogelijk met dezelfde soort beveiligingstechniek werkt. Met het oog op de brede toepasbaarheid van bronbeveiliging binnen de boekenbranche adviseert de NBb haar leden bij aanschaf van een beveiligingssysteem te kiezen voor de EM-beveiligingstechniek. Vanuit dit oogpunt vindt de NBb het dan ook verstandig dat Bruna een overeenkomst gesloten heeft met een partij die Bruna voorziet van productbeveiliging op basis van deze EM-techniek.

Allerkleinste beveiligingselement ter wereld
Checkpoint METO levert de meest uitgebreide reeks elektromagnetische EAS-systemen. Onlangs is het Checkpoint METO 2300 (transparante) systeem geïntroduceerd. Daarmee kan gebruik worden gemaakt van het allerkleinste beveiligingselement ter wereld: van een etiket met een afmeting van 26 x 16mm tot een "onzichtbaar" te bevestigen stripje van 32 x 10mm. Zo goed als alle producten kunnen er mee beveiligd worden. Checkpoint METO's prijsapparaten en/of barcodeprinters kunnen de etiketten in één handeling voorzien van prijs/barcode en beveiliging, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

Checkpoint METO Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN. Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00.

Over Bruna BV
Bruna is een detailhandelsonderneming, die actief is op de markt van boeken, cd-rom's, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, wenskaarten, dagbladen en computersupplies. In deze branche is Bruna marktleider. Sinds 1996 is Bruna BV een volledige dochter van Postkantoren BV en bestaat uit twee winkelformules, te weten Bruna (400 winkels) en De Boekelier (100 winkels). Van de in totaal 500 winkels hebben er 225 ook een postkantoor.

Over de Nederlandse Boekverkopersbond
De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) is de brancheorganisatie van de erkende boekhandel. De bond bestaat sinds 1907 en is een vereniging van en voor boekverkopers. Van de ruim 1500 erkende boekhandels is meer dan 70 procent lid van de NBb. Daarbij moet worden opgemerkt dat alle toonaangevende boekhandelketens (waaronder Bruna) lid zijn van deze branche-organisatie. Geredeneerd naar branche-omzet van erkende boekverkopers vertegenwoordigt de NBb een nog veel hoger percentage dan deze 70 procent. De NBb is gesprekspartner namens de boekhandel bij de overheid, vakbonden en boekenvakorganisaties. Naast collectieve belangenbehartiging adviseert de NBb zijn leden op juridisch en bedrijfseconomisch gebied.

Over Checkpoint METO
Checkpoint METO - onderdeel van Checkpoint Systems, Inc., USA - is een toonaangevend aanbieder van digitale RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen, handheld labeling systemen en CCTV. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint METO produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Voor meer informatie zie www.checkpt.com.

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met: Influx PR
Jakob Brons
Tel.: 055 - 3663034
Fax: 055 - 3602661
E-mail: prinflux@cs.com

Deel: ' BRUNA kiest voor Checkpoint METO's '
Lees ook