Ingezonden persbericht

TU/e toont technische brutaliteit en poëtische schoonheid op de Dutch Design Week

De Technische Universiteit Eindhoven heeft de meest innovatieve faculteit Industrial Design van Nederland. Tijdens de Dutch Design week toont de TU, op een steenworp van het station, een keur aan verbazingwekkende, interessante en briljante ontwerpen van studenten almede resultaten van onderzoeksprojecten.

En dat is een verademing op een evenement als de DDW waar weliswaar veel mooi en interessant design te zien is maar waar de toeschouwer zich wel afvraagt: "mooi, wat moet je er eigenlijk mee?". In het hoofdgebouw van de TU/e, midden op de campus, is dat in ieder geval duidelijk. En bovendien kun je het allemaal zelf uitproberen.

Zo is er bijvoorbeeld Sensible Music van Stefan Zwegers; een MP3-speler die het risico op gehoorbeschadiging vermindert door de gebruiker de beat van de muziek te laten voelen of Tactile Texting van Guust Hilte: een product dat mensen in staat stelt om eenhandig en 'blind' te SMS-en gedurende activiteiten zoals fietsen en lopen. En dat zijn maar twee voorbeelden uit een lange reeks vernieuwende concepten: van een nano supermarkt waar je alles over extreem kleine techniek te zien krijgt tot een nieuw systeem dat economische waarde toekent aan onze natuurlijk bronnen: ECO currency.

Dus wie naar Eindhoven komt om zijn licht op te steken bij de DDW: vergeet niet de tentoonstelling ID'10 op de campus van de TU aan te doen voor de broodnodige dosis technische brutaliteit, gezond verstand, praktisch vernuft en poëtische schoonheid.

Deel: ' Brutaliteit en schoonheid op Dutch Design Week TU/e '


Lees ook