Politiebericht Den Bosch 21-09-2001
Brute overval in Vlijmen bij Opsporing Verzocht

Maandagavond 24 september 2001 wordt in het programma Opsporing Verzocht op Nederland I aandacht besteed aan de brute overval op een man en een vrouw in hun woning aan de Ekelaarlaan in Vlijmen. De overval is gepleegd op maandagmiddag 10 september 2001. De man en de vrouw raakten hierbij beiden gewond.

Reconstructie:

Vandaag maakt het team van Opsporing Verzocht locatieopnamen van de brute overval op een 55-jarige man en zijn 42-jarige vrouw in hun woning aan de Ekelaarlaan in Vlijmen. De beelden vormen een reconstructie van de overval, waarbij de vrouw ernstige kneuzingen en de man diverse verwondingen aan zijn hoofd opliep.

Overval:

Maandag 10 september jl. rond het middaguur drongen twee negroïde mannen de woning van de man en de vrouw binnen, de vrouw was op dat moment alleen thuis. Het tweetal mis-handelde het slachtoffer en knevelde haar. Op het moment dat haar man thuiskwam, werd hij door de daders met een vuurwapen tot bloedens toe op zijn hoofd geslagen. Het tweetal eiste geld van de man. Het slachtoffer probeerde zich te verzetten tegen de overval. Uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven. De daders verlieten daarop de woning. Bij de overval is een horloge van het merk Rolex buitgemaakt. De vrouw, die zich had weten te bevrijden, wist de woning te verlaten en waarschuwde via buurtbewoners de politie. Beide slachtoffer moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Uitzending:

Politieteam Heusden vraagt in de uitzending op maandag 24 september 2001 de medewer-king van het publiek bij de opsporing van de daders. In het programma worden beelden van de reconstructie van de overval en een montagefoto van één van de daders getoond.

Zoekwoorden:

Deel: ' Brute overval in Vlijmen ook in Opsporing Verzocht '
Lees ook