PERSBERICHT

BT sluit vijfjarig outsourcingcontract voor telecomdiensten met honeywell

Amsterdam, 27 februari 2003 - BT heeft vandaag een nieuw vijfjarig outsourcingcontract bekendgemaakt met Honeywell, een internationale gediversifieerde onderneming en één van de wereldleiders uit de technologie- en industriesector. BT zal voor 220 Honeywell-vestigingen in West-Europa de communicatie- en netwerkdiensten leveren en beheren.

Volgens het contract zal BT het beheer overnemen van de volledige spraakcommunicatie, de PBX-centrales, de lokale netwerken (LAN's) met inbegrip van de infrastructuur, de mobiele en videocommunicatie, en de toegang tot het internet. BT zal ook Honeywell's wide area network (WAN) beheren en dit doen migreren van frame-relay/ATM naar een virtual private network (VPN) onder het Internet Protocol (IP).

De beslissing van Honeywell om zijn WAN te upgraden, werd ingegeven door de noodzaak om de controle en de prioriteitsregels van het verkeer en de applicaties die via dit netwerk verlopen te centraliseren. Het IP-VPN-netwerk, gebaseerd op multi-protocol label switching (MPLS), zal Honeywell in staat stellen het beheer en de prestaties van zijn netwerk te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Ben Verwaayen, Chief Executive Officer van BT, over deze deal: "Het binnenhalen van dit contract voor het leveren van telecomdiensten aan Honeywell, een onderneming van wereldniveau, is een geweldige erkenning van BT's bekwaamheid en aanpak. BT verwerft hiermee een centrale plaats in Honeywell's ICT-strategie (Informatie- en Communicatietechnologie) in West-Europa en bevestigt eens te meer de reputatie als dé outsourcingpartner voor wereldwijde ondernemingen. Door onze specialisatie in ICT-diensten bezitten we een reusachtige ervaring en toegang tot de meest actuele technologie. We delen deze knowhow met onze klanten op een manier zodat die ten goede komt aan alle activiteiten."

Juan Sanchez, Honeywell's Vice President & Chief Information Officer EMEA-regio, verklaart: "De globale strategie van Honeywell houdt in dat we ons toeleggen op de core- business en alle activiteiten die daarbuiten vallen uitbesteden. BT heeft ons overtuigd van haar capaciteit om volledig tegemoet te komen aan onze ICT-behoeften en nauw samen te werken met onze bestaande partners. Door onze partnership met BT zullen we onze kosten beter kunnen beheersen, onze bedrijfsprocessen verbeteren en onze core-business zal verder groeien."

Deze overeenkomst volgt op andere contracten die BT recentelijk heeft afgesloten met Unilever en Abbey National, en onderstreept nogmaals het vermogen van het bedrijf om met succes wereldwijde outsourcingdiensten te leveren. Het contract zal zich toespitsen op de levering van telecomdiensten voor Honeywell's activiteiten in West-Europa.


***

Over BT Ignite
BT Ignite is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt BT geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij haar wereldwijde netwerk en haar strategische partnerships kan BT klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Ignite varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-businessoplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Ignite is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.btignite.nl

Deel: ' BT sluit outsourcingcontract voor telecomdiensten met Honeywell '
Lees ook