BTG&BELTUG initiëren internationale dialoog betere indoor dekking


NOORDWIJK, 20151127 -- Buiten is de mobiele dekking prima, maar zodra in een gebouw wordt geprobeerd een mobiel gesprek te starten, gaat het mis. Dan schiet de dekking van het mobiele netwerk tekort. Om dit herkenbare scenario voorgoed naar het verleden te helpen, hebben de Nederlandse Branchevereniging Telecommmunicatie Grootgebruikers (BTG) en de Belgische Vereniging van ICT Managers (BELTUG) gezamenlijk het voortouw genomen om de dekking van mobiele data- en telecommunicatie binnen gebouwen op internationaal niveau te verbeteren.

“Onze leden, grootzakelijke organisaties die zowel in Nederland als internationaal opereren, ondervinden veel hinder van het feit dat de dekking van mobiele netwerken binnen de bedrijfsmuren of -terreinen ernstig tekort kan schieten”, zegt Jan van Alphen, voorzitter BTG. “Om dat te verhelpen, is standaardisatie een absolute noodzaak. Organisaties investeren jaarlijks miljoenen om er voor te zorgen dat medewerkers en bezoekers binnen de bedrijfsmuren mobiel kunnen communiceren. Dat doen zij zonder dat er sprake is van een duidelijke standaard op dat gebied. Met andere woorden: de investeringen zijn niet noodzakelijkerwijs toekomstbestendig.”

Tijdens een door BTG georganiseerd congres op 26 november jongstleden heeft de Branchevereniging zowel de Europese Commissie als de International Telecommunications User Group (INTUG) en de GSMA (de internationale branchevereniging van mobiele operators) bij elkaar gebracht. Onderwerp van gesprek was onder andere de noodzaak om op internationaal niveau standaardisatie voor de zogenoemde ´indoor dekking´ te bewerkstelligen.

[BTG&BELTUG initiëren internationale dialoog betere indoor dekking]

Op de foto staan v.l.n.r.: Daniëlle Jacobs (BELTUG), Victor Viveen (BTG), Vesa Terävä (Europese Commissie), Eric Reij (BTG), Jan van Alphen (BTG), Harry Vermeulen (BTG), Afke Schaart (GSMA), Nick White (INTUG) (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

“Wij zijn verheugd met het feit dat wij de start van een constructieve dialoog tussen de Europese Commissie, BTG, INTUG, BELTUG en GSMA hebben kunnen faciliteren”, zegt Jan van Alphen, voorzitter BTG. “Op termijn zal dat leiden tot afspraken tussen gebruikers, overheden en mobiele operators waardoor organisaties niet meer genoodzaakt zijn om miljoenen te investeren in technische oplossingen waarvan niet zeker is of zij ook toekomstbestendig blijken te zijn”, aldus Van Alphen.


Deel: ' BTG&BELTUG initiëren internationale dialoog betere indoor dekking '
Lees ook