BTG verbindt zakelijke ICT-gebruikers met start-ups in 2017


Driebergen, 20170120 -- Met een toespraak van Z.K.H. Prins Constantijn, Special Envoy van StartupDelta, heeft BTG het jaar 2017 ingeluid in B. Amsterdam. BTG wil dit jaar een brug slaan tussen leden, startups en StartupDelta, met als doel strategische samenwerking en co-creatie.

Grey meets green

Het BTG-event vond plaats in B. Amsterdam, hét startupcentrum van Amsterdam en de thuisbasis van StartupDelta. De locatie is kenmerkend voor één van de strategische BTG-thema’s voor 2017: grey meets green. BTG wil de wisselwerking faciliteren tussen de grijze en 'corporate' elite enerzijds en innovatieve en disruptieve startups anderzijds. Aanwezige partijen als Microsoft, PwC en IBM zien het belang voor de 'grey' om de samenwerking aan te gaan met de 'green', terwijl de startups veel kunnen leren en nieuwe ingangen vinden door zich te verbinden aan de 'grey'.

Z.K.H. Prins Constantijn, ambassadeur StartupDelta

Met zijn toespraak onderstreepte Z.K.H. Prins Constantijn de noodzaak tot creatieve samenwerking en verbinding van start ups met de zakelijke afnemers in Nederland. Hij deed verslag van de economische missie naar de CES, de belangrijkste tech beurs ter wereld en silicon valley en gaf spontaan een cursus ‘pitchen’ aan de BTG-leden.

Het nieuwe jaar werd afgetrapt door een toost van  BTG-voorzitter Jan van Alphen,  event-moderator Danny Frietman, ondernemer en mede-oprichter van Enterprise Summit en Prins Constantijn. Gezamenlijk zullen de partijen onder andere aanwezig zijn bij het Mobile World Congress, wat van 27 februari tot 2 maart plaatsvindt in Barcelona. Hier zal een Holland High Tech paviljoen verrijzen.

Samenwerking en co-creatie

BTG-voorzitter Jan van Alphen: “Deze BTG-nieuwjaarbijeenkomst is een uitstekende start van een nieuw, creatief en ondernemend verenigingsjaar. We zijn bijzonder verheugd dat Z.K.H. Prins Constantijn dit met zijn inspirerende aanwezigheid namens StartupDelta heeft willen onderschrijven. BTG heeft een lange traditie, kennis en ervaring met het zakelijk ICT-ondernemen in binnen- en buitenland, waarbij de vereniging tevens primair de belangen van de zakelijke consument behartigt. Continue vernieuwing vormt een belangrijke randvoorwaarde voor succesvol zakendoen en de hierin door BTG beoogde strategische samenwerking met start-ups zal hieraan zeker succesvol bijdragen!”

Over BTG

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt sinds 1986 de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen die op grote schaal gebruikmaken van bedrijfscommunicatie. BTG organiseert hiertoe netwerkbijeenkomsten, waarbij het delen van kennis en ervaring centraal staat. BTG vertegenwoordigt haar leden bij binnen- en buitenlandse toezichthouders. De vereniging telt ruim 180 leden binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid.

BTG verbindt zakelijke ICT-gebruikers met start-ups in 2017

Op de foto v.l.n.r. Danny Frietman (Enterprise Summit), Jan van Alphen (Voorzitter BTG), Z.K.H. Prins Constantijn (StartupDelta), Petra Claessen (Managing Director BTG)Noot voor redacties:

Deel: ' BTG verbindt zakelijke ICT-gebruikers met start-ups in 2017 '
Lees ook