PERSBERICHT

Datum16 oktober 2001
Nummer026

BUHRMANN VERKOOPT DEEL KANTOORARIKELEN-ACTIVITEITEN IN NEDERLAND AAN GUILBERT S.A.

Buhrmann verwacht de verkoop van de dochteronderneming in kantoorartikelen die momenteel opereert onder de naam Corporate Express Nederland succesvol af te ronden. Hierover zijn besprekingen gevoerd met Guilbert. Zoals eerder aangekondigd bleek de verkoop van deze activiteiten noodzakelijk om toestemming te verkrijgen van de Europese Commissie voor Buhrmanns overname van de kantoorartikelendivisie van Samas. Ook na deze desinvestering blijft Burhmanns kantoorartikelendivisie marktleider in Nederland.

De transactie zal tot stand komen onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen van diverse instanties, waaronder de relevante mededingingsautoritreiten. De transactie zal naar verwachting voor het eind van dit jaar kunnen worden afgerond. De totale opbrengst zal circa EUR 22 miljoen in contanten bedragen, waarmee deze verkoop resulteert in een buitengewoon boekverlies van ongeveer EUR 10 miljoen in het vierde kwartaal van dit jaar.

Vorig jaar realiseerden de onderhavige activiteiten op het gebied van de verkoop en distributie van kantoorartikelen en kantoormeubilair een omzet van zo'n EUR 80 miljoen. Het bedrijfsonderdeel is gevestigd in Zwolle en heeft meer dan 300 medewerkers in dienst. De handelsnaam en het merk "Corporate Express" en twee andere Corporate Express-activititeiten in Nederland (Document Automatisering and DocVision) maken geen deel uit van de transactie.

De door Buhrmann verworven kantoorartikelenactiviteiten van Samas zullen vanaf 1 januari 2002 gaan opereren onder de merknaam Corporate Express. In haar voorgaande boekjaar genereerde deze voormalige Samas-divisie een omzet van rond de EUR 350 miljoen, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en België.

Guilbert is gespecialiseerd in de distributie van kantoorartikelen, papier, computer-benodigdheden en kantoormeubilair en is een 100%-dochter van de Franse Groep Pinault-Printemps-Redoute.

Deel: ' Buhrmann verkoopt gedeelte kantooractiviteiten aan guilbert '
Lees ook