Alles over het buitenleven op 'Buitenshuis '99 in Ahoy' Rotterdam

Een nieuwe beurs op tuingebied, vol tips en trends en vooral een authentieke buitensfeer. De naam is Buitenshuis '99, en dit grootse evenement wordt gehouden van 18 tot en met 21 maart in Ahoy' Rotterdam. Uniek is de opzet, die zowel eigenaren van kleine en grote tuinen als bezitters van balkon aanspreekt. De speciale sfeer van deze beurs wordt versterkt door geuren en geluiden van buiten.

Tuin en balkon vormen 's zomers een extra leefruimte waar het prettig toeven is. Steeds meer mensen besteden veel tijd, energie en geld aan het onderhoud hiervan. Op Buitenshuis '99 kunnen zij zich oriënteren op de nieuwste trends op het gebied van aanleg, onderhoud en decoratie. De beurs is ingedeeld in sfeervolle themapaviljoens die alle een uniek aspect van het buitenleven belichten.


10.000 vierkante meter buitenplezier
Op maar liefst 10.000 vierkante meter wordt een volledig overzicht geboden van alles wat met het landelijke buitenleven te maken heeft. Zo zijn er thematuinen, paviljoens met tuindecoraties en planten- en bloemenpresentaties, een boerderij compleet met moestuin, kweekkassen en stallen en een presentatie van priëlen, tuinhuizen, terrassen en balkons. Over de hele beurs verspreid staan tuinarchitecten en hoveniersbedrijven klaar om de bezoekers voorlichting en tips te geven op het gebied van aanleg en onderhoud van de tuin.

De nieuwste trends
Of het nu om een tuinhuis gaat, een opvallende serreverlichting of een eenvoudige pot of bak, Buitenshuis '99 biedt een compleet overzicht van alles wat er te koop is voor tuin en balkon. Het is juist die grote verscheidenheid die Buitenshuis '99 zo aantrekkelijk maakt. Maar liefst
135 exposanten bieden niet alleen hun producten aan, maar geven ook graag tips en informatie over het 'aangename buitenleven'.

Een beurs voor het hele gezin
Niet alleen volwassenen kunnen hun hart ophalen op Buitenshuis '99, ook kinderen hebben er veel plezier. Er kan geknutseld worden, er zijn kleine dieren aanwezig en er staat veilig buitenspeelmateriaal opgesteld van Boer Speeltoestellen. Naast workshops in de decoratieve sfeer worden er ook presentaties 'klussen rond het huis' gegeven. Dankzij deze brede opzet is een bezoek aan Buitenshuis '99 een landelijk dagje uit voor het hele gezin.

Informatief en gezellig
Buitenshuis '99 is een gezellige buitenbeurs waarmee de lente vrolijk wordt ingeluid. De vele hoveniersbedrijven weten deze sfeer goed te raken met een groot aanbod van zaden, bollen, planten en bloemen. Wie op zoek is naar achtergrondinformatie over een onderwerp dat met tuinieren te maken heeft, kan terecht aan één van de leestafels in de kiosk. Hier kan men onder het genot van een kopje koffie tal van magazines en boeken raadplegen.

Openingstijden
Beleef de primeur van Buitenshuis '99 in Ahoy' Rotterdam van 18 tot en met 21 maart as. U bent welkom op donderdag en vrijdag van 10.00 tot
22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor een volwassenen bedraagt f15,-.

Bezoek de themapaviljoens op Buitenshuis '99

Een bezoek aan Buitenshuis '99 is een bezoek aan verschillende sferen, met elk hun eigen geuren en geluiden. Door de thematische invulling van de verschillende paviljoens maakt de bezoeker kennis met de meest uiteenlopende mogelijkheden om het buitenleven vorm te geven. Kijken, luisteren, ruiken en vooral veel zelf doen zijn de kenmerken van deze nieuwe, unieke buitenbeurs.

De vier jaargetijden tuin
Direct na binnenkomst stapt de bezoeker de 'vier jaargetijden' tuin binnen, aangelegd door Stensen Hoveniersbedrijf. Hier wordt een indruk gegeven van de verrassende mogelijkheden die een tuin in de lente, zomer, herfst en winter te bieden heeft. Ieder seizoen heeft immers zijn eigen charme, ook een tuin in winterrust. Allerlei producten, zoals bollen, zaden, planten, heesters, bomen, buitenverlichting en erfafscheidingen, worden getoond door groendetaillisten en hoveniers.

De watertuin
In de 'watertuin' staat natuurlijk de vijver centraal. Aanleg, onderhoud en verlichting staan volop in de schijnwerpers. Maar ook aan alles wat groeit en bloeit onder het wateroppervlak wordt aandacht besteed. Want een vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen, kikkers en waterplanten. Heel bijzonder is het fraaie terras dat gesitueerd is op vlonders in een waterpartij; een sfeervolle plek om iets te eten en te drinken. Met het rustgevende, kabbelende water als achtergrondmuziek.

De mooimakers
Veel nieuwe decoratietrends zijn te vinden rondom het paviljoen 'de mooimakers'. Tal van exposanten presenteren hier opvallend tuinmeubilair, sierpompen, rozenbogen, plantenbakken, laarzenstandaards en ga zo maar door. In het paviljoen zelf bevindt zich een uitzonderlijk mooie expositie van de beeldhouwer Marianne Houtkamp. De beelden die zij tentoonstelt hebben als centraal thema 'de mens'.

De bloemenmand
In het paviljoen 'de bloemenmand' gonst het van de activiteiten. Er is een gezellig terras en zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen aan leuke, groene workshops. Zo is er een workshop paasdecoraties maken van natuurlijke materialen van Bloembinderij Hazelaar en kunnen kinderen iets moois van bloemen maken onder leiding van Arts & Flowers. Wie liever thuis lekker aan de slag wil koopt alvast in 'de bloemenmand' een paar bossen verse snijbloemen.

Het prieeltje
Wie bijzondere ideeën op wil doen voor een tuinhuis of prieel komt in 'het prieeltje' ogen te kort. Opvallend zijn de tuinhuizen van ontwerper Piet Hein Eek. Ze lijken in niets op de traditionele tuinhuizen maar hebben wel dezelfde functie. De tuinhuizen van Van Engelen Tuinafscheidingen en Van Welde b.v. vallen daarentegen op door hun duidelijke herkenbaarheid, degelijke afwerking en natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende modellen te zien, van achthoekig tot vierkant, en ze kunnen op verzoek worden geïmpregneerd of milieuvriendelijk behandeld.

De boerderij
Een gezellige drukte is het op 'de boerderij'. Dit paviljoen is omgeven door een moestuin en een kruidentuin en er vinden tal van activiteiten plaats. Zo is de Federatie Kleindierenteelt aanwezig met tips en informatie over de verzorging van huisdieren, lopen er cavia's en konijnen rond en geven twee imkerijen presentaties. Kinderen kunnen bij imkerij 't Schuurtje kaarsen maken en imkerij De Drie Bijen verzorgt demonstraties bankorfvlechten. Belangstellenden kunnen hier tevens een glas honingwijn proeven.

Klussen buitenshuis
Een terras aanleggen, de schutting reinigen, snoeien, de vijver schoonmaken... het zijn allemaal klusjes die echt moeten gebeuren wil de tuin er straks een beetje mooi bijstaan. In het paviljoen 'klussen buitenshuis' laten verschillende deskundigen precies zien hoe deze klussen het beste kunnen worden aangepakt. De firma Steenvaria demonstreert de aanleg van sierbestrating, vijverspecialist Gebr. Wesdijk laat zien hoe de vijver voorjaarsklaar wordt gemaakt en Bloemen en Planten geeft verschillende demonstraties zaaien, spenen en snoeien. Wie 'klussen buitenshuis' heeft bezocht gaat thuis met fris enthousiasme aan de slag.

Shopping buitenshuis
Verspreid over de beurs vindt de bezoeker gezellige verkooppunten van leuke, kleine artikelen. Naast boeken en tijdschriften zijn er kazen, wijnen, manden, serviezen, terraskachels, lantaarns, vogeldrinkschalen en tal van andere hebbedingetjes te koop. Leuk om cadeau te geven, maar ook leuk om jezelf mee te verrassen.

Lekker buitenshuis
Het paviljoen 'lekker buitenshuis' is echt een plek om even tot rust te komen. Hier kan men lekker genieten van het buitenleven en lekker bijkomen op een van de picknickplaatsen, terwijl de kinderen zich vermaken in de zandbak. Elsevier laat de bezoekers kennismaken met mooie decoraties, als materiaal gebruikt men daarvoor afval en snoeitakken vanuit de tuin. Elke dag zijn er demonstraties (1 tot 1 ½ uur) op gezette tijden. Daarnaast kan men ook de barbecues bekijken die hier staan opgesteld of een hangmat proberen. Even in de whirlpool liggen behoort misschien ook tot één van de mogelijkheden. Want dat deze attributen onmisbaar in een lange, mooie zomer vol buitenplezier hoeft geen betoog.

Leven buitenshuis

Bij de aanleg van de tuin is de situering van het terras van groot belang. De ligging ten opzichte van de zon en het uitzicht op de tuin vanaf het terras zijn twee belangrijke uitgangspunten voor een goede plaatsing. Vaak wordt een terras uit gewoonte tegen de achtergevel aangelegd. Met als gevolg dat het uitzicht van binnenuit altijd wordt gedomineerd door tuinmeubilair.

Sommige tuinen bieden beperkte mogelijkheden. Toch is het aardig om even iets verder te kijken en andere oplossingen te onderzoeken. Achterin de tuin bijvoorbeeld, of opzij van het huis, waar misschien meer zon komt. Een hoveniersbedrijf kan u altijd adviseren over indeling en aanleg van uw tuin.

Terrassen
Is het terras eenmaal aangelegd, met sierbestrating, houten vlonders, grind of ander materiaal dat u op Buitenshuis '99 ziet, dan komt de rest van het werk: het kiezen van tuinmeubilair en -decoraties. Fraaie combinaties van aanleg en meubilair is te zien op de grootste stand (321) van Buitenshuis '99. Hier presenteren Roobol Tuinmeubilair en Stensen Sierbestrating op maar liefst 400 vierkante meter een aantal bijzonder fraaie terrasoplossingen. Belangstellenden kunnen zich hier, voorzien van een hapje en een drankje, uitvoerig laten informeren.

Natuurlijk hout
Hout is het meest natuurlijke materiaal voor in de tuin. Tuinmeubelen van hout ogen altijd vriendelijk en gezellig. Buitenshuis '99 toont niet alleen veel eikenhouten en teakhouten tuinbanken, stoelen, tafels en ligstoelen, maat ook complete priëlen en pergola's van geïmpregneerd hout (Engelen, stand 204, Van Welde, stand 454). Le Grand creëert nostalgische, houten zithoekjes en Van der Hulst Design (stand 364) vervaardigt zeer exclusieve tuinmeubelen van gerecycled hout.

Decoraties
Balkon en tuin krijgen extra allure met ornamenten, ruimtelijke objecten en aardewerken potten. Pottenbakkerij Heksenvuur (stand 348) en Van de Pot Verrukt (stand 353) presenteren op Buitenshuis '99 allerlei keramische tuindecoraties, waaronder zeer decoratieve fonteinen. El Totem (stand 245) biedt tal van leuke tuindecoraties, zoals zonnen, maskers, maar ook een fraaie terraskachel. Ook beeldengieterij Michel Schoemans (stand 347) heeft een ruim assortiment tuinobjecten, waaronder veel beelden van beton. Deze zijn in acht kleuren leverbaar en er is keuze uit de meest uiteenlopende voorstellingen in verschillende afmetingen.

De kunst van het buitenleven

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 maart vindt in Ahoy' Rotterdam de primeur van Buitenshuis plaats. Deze beurs richt zich op het buitenleven in al haar facetten en biedt bezoekers een breed overzicht van alles wat er te doen is rondom het huis, in de tuin en op het balkon. In een unieke sfeer, met 'buitengeluiden' en de geuren van het landleven, komt het werk van een aantal kunstenaars goed tot zijn recht.

De beurs is onderverdeeld in tien themapaviljoens, die elk een eigen aspect van het buitenleven belichten. Zo zijn er paviljoens met waterpartijen, tuinen in alle seizoenen, tuindecoraties, barbecues, klussen buitenshuis-presentaties, een boerderij en workshops. Het werk van ontwerper Piet Hein Eek en kunstenares Marianne Houtkamp, geeft een extra dimensie aan twee themapaviljoens.

Kunst in 'het prieeltje'
In het prieeltje zijn verschillende, rustiek ogende tuinhuizen te zien van fabrikanten die deze op ambachtelijke wijze maken. Heel anders zijn de tuinhuizen van Piet Hein Eek. De vormgeving van zijn tuinhuizen wordt bepaald door de functie ervan. Daarom ziet een 'studeerkamer tuinhuis' er heel anders uit dan een 'tearoom tuinhuis'. Eek gebruikt niet alleen het traditionele hout voor zijn ontwerpen, maar kiest vaak voor een combinatie van hout en aluminium. Zelf zegt Eek dat zijn huizen geen replica's van bestaande ruimtes of huizen zijn, maar veel meer een vertaling van hoe deze voor zijn gevoel er uit zouden moeten zien. "Dit is kenmerkend voor al mijn ontwerpen. Steeds tracht ik te maken wat vanzelfsprekend lijkt."

Beelden van Marianne Houtkamp
Het paviljoen 'de mooimakers' wordt gedomineerd door de indrukwekkende beeldhouwwerken van Marianne Houtkamp. De peilers van het werk van deze kunstenares zijn vakmanschap en inlevingsvermogen. De bronzen beelden die op Buitenshuis '99 worden geëxposeerd stellen mensenfiguren voor. Opvallend is de rake karakterschets van deze figuren. Houtkamp laat zich niet alleen inspireren door de mens in haar eigen omgeving; ze maakt ook verre reizen, waardoor ze in aanraking komt met andere culturen. Deze boeiende ervaringen uit zij in haar vrije werk. Marianne Houtkamp: "Telkens weer raak ik gefascineerd door de levenslust en de wilskracht van deze culturen."

De kiosk
Heeft de bezoeker voldoende rond gelopen op de beurs, dan staat 'de Kiosk' nog ter beschikking om even te rusten en te snuffelen in de talloze tijdschriften die ter inzake liggen. Een grote leestafel geeft de bezoeker de kans nog meer ideeën op te doen. Boeken bieden de gelegenheid een andere kijk op het buitenleven te krijgen. Dus mogelijkheden te over!

Zelf aan de slag op 'Buitenshuis '99'

Er is niet alleen heel veel te zien op 'Buitenshuis '99', er is ook veel te doen. Dat maakt deze bijzondere buitenbeurs tot een sfeervol evenement voor het hele gezin. Creatieve workshops, leuke demonstraties en handige tips en adviezen zorgen ervoor dat de bezoekers, van jong tot oud, zich geen moment hoeven te vervelen.

Niets is leuker dan met eigen handen iets maken. En dat dat ook met twee 'linkerhanden' kan, bewijzen de vele workshops op 'Buitenshuis '99'. Want eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om een mooie tuindecoratie te maken, je moet maar net een goed idee hebben. De workshops en demonstraties vormen samen een enorme inspiratiebron voor een lang voorjaar vol doe-het-zelf plezier.

Mozaïek
Atelier Mi Mosa (stand 367) is gespecialiseerd in mozaïek. In deze techniek zijn prachtige tableaus te maken, die vooral buiten goed tot hun recht komen. Bezoekers kunnen kennismaken met deze kunstvorm in een workshop onder leiding van Lieke van Dommelen. Een klein werkstuk, bijvoorbeeld uw eigen huisnummer, is snel gemaakt en geeft een persoonlijke noot aan uw huis.

Natuurlijke materialen
Een mand met droogbloemen voor op de tuintafel, een guirlande van mos en bladeren bij de entree, een dierfiguur van hooi op het terras of de 'hoorn des overvloeds' tussen de klimop aan de tuinafscheiding. Het zijn allemaal leuke hebbedingen die zelf te maken zijn op 'Buitenshuis '99' in Ahoy' Rotterdam. Dubbel 'M', De Rietschuur, Knusse Kunst, Arts & Flowers en Bloembinderij De Hazelaar verzorgen deze workshops en maken daarbij gebruik van natuurlijke materialen. Leuk om een keer te doen en wellicht de start van een nieuwe, uitdagende hobby.

Aaien en proeven
Ook kinderen kunnen gezellig aan de slag op "Buitenshuis" Met name rondom 'de Boerderij' is veel voor hen te beleven. Leden van de Federatie Kleindierenteelt laten zien hoe mensen met dieren horen om te gaan: hoe moet je ze aaien, hoe kun je de nageltjes van je huisdier knippen enzovoort.
Ook leren de kleintjes van Imkerij 't Schuurtje hoe ze zelf kaarsen kunnen maken van bijenwasplakken en zien ze een mandenvlechter aan het werk. Ondertussen kunnen de ouders een glaasje honingwijn proeven en informatie inwinnen over het zelf verbouwen van kruiden en groente.

Klussen buitenshuis
Centraal in de presentatie 'Klussen buitenshuis' is een enorme werkbank. Hier worden doorlopend allerlei klussen gedemonstreerd en handige doe-het-zelf tips gegeven. Een keur aan onderhoudsproducten en tuingereedschap staat opgesteld, zodat de bezoeker een compleet overzicht krijgt van de nieuwste sproei-installaties, maaimachines, hogedrukspuiten, verrijkingsmiddelen en alles wat er nog meer komt kijken bij het tuinonderhoud.

Heel bijzonder: de watertuin

Een mooie waterpartij is een lust voor het oog en geeft elke tuin een extra dimensie. Het maakt niet uit of het om een grote of kleine vijver gaat, een heuse waterval of een kabbelend stroompje, het rustgevende effect van water wordt altijd gewaardeerd. En wat begint als de aanleg van een nieuw tuinonderdeel kan uitgroeien tot een fantastische hobby. Op 'Buitenshuis '99' zijn alle ingrediënten te vinden voor een fraaie watertuin.

'De watertuin' is een centraal rustpunt op de beurs. Op een drijvend terras van bankirai vlonderplanken kan worden genoten van de stilte rondom het watergebeuren. In verschillende vijvers zwemmen steuren en karpers. Niet alleen gewone karpers, maar ook koi-karpers. Dit zijn Japanse karpervarianten, die gekweekt worden op een zeer verfijnd en kleurrijk uiterlijk. Wie eenmaal een koi-vis heeft aangeschaft is volgens kenners reddeloos verloren. Want de koi is niet alleen heel mooi en decoratief maar na enige tijd zelfs handtam. Het is te vergelijken met een huisdier, waarmee je kunt spelen en dat na verloop van tijd reageert op zijn naam.

Kraakheldere vijver
De wonderschoon gekleurde vissen behoren tot de Ciprinus carpio familie en zijn dus gewone karpers. Maar dan wel met een heel mooi jasje aan. In Japan worden ze Nishikigoi genoemd, in Nederland spreken we van koi. Om optimaal van de koi te kunnen genieten is een kraakheldere vijver onontbeerlijk. Nitriet en ammonia mogen niet in het water voorkomen en draad- en zweefalgen dienen bestreden te worden. Een goed filtersysteem, tijdig het water verversen, de juiste visbezetting en verantwoord voeren zijn van wezenlijk belang.

Meerkamerfiltersystemen
Wat betreft filtersystemen valt er op 'Buitenshuis '99' genoeg kennis op te doen. Met name voor de koi-vijver gaat de voorkeur van Gebr. Wesdijk B.V., gespecialiseerd in deze vijvers, uit naar meerkamerfiltersystemen, voorzien van diepe bezinkkamers en slibafsluiters. In combinatie met een Vortex, een ronde tank die een draaikolkeffect heeft, houdt een dergelijk systeem het water voldoende schoon. Een UV lamp is nodig voor het bestrijden van zweefalgen en de draadalgcontroler laat de draadalgen afsterven.

Kostbaar bezit
In Japan worden koi als kunst beschouwd. De prijzen kunnen daarom bijzonder hoog oplopen. Maar ook emotioneel vormen koi-vissen een waardevol bezit. Door het bijzondere contact dat je met ze kunt opbouwen ontstaat er een hechte band tussen eigenaar en vis. Om de rust in de vijver niet teveel te verstoren en de koi tegen kwaadwillenden te beschermen, is het aan te raden de tuin goed af te sluiten. De firma Engelen toont op de beurs stevige tuinschermen en een bijzonder goede antidiefstal poort, met een gegalvaniseerd frame dat is afgewerkt met houten planken.

"Onder de aandacht" op Buitenshuis
Opvallende producten, te zien op de beurs

Mooi en duurzaam, dat zijn de kenmerken van de producten van Barbara's Garden Int. op stand 318. Natuurstenen parasolvoeten, tafelbladen en plantenbakken en degelijk uitgevoerde, roestvrijstalen tuinverlichting van Royal Botania zijn de belangrijkste eye-catchers op deze stand.
---

Stoere buitenkleding voor lange dagen in de tuin. De Bockenhof op stand
238 biedt een ruime keuze in wax-kleding, truien, hoeden en rubberlaarzen. Droog en warm van top tot teen dankzij de beste materialen.

---

GI Design biedt de serreliefhebber de kans aandacht te besteden aan speciale verlichting. Mooi om te zien en fraai vormgegeven. Stand 409
---

Afrikaanse, handgemaakte kunstvoorwerpen voor binnen en buiten. Diana Nyarko op stand 237 biedt een keur aan handgesneden dierfiguren, maskers, en bongo's. Ook zijn hier fraaie potten te koop die de tuin een exotische sfeer geven.

---

De Kruidentuin op stand 440 is specialist in ecologisch geteelde kruidenplanten. Deze zijn geschikt voor de vensterbank, terraspotten en de volle grond. Daarnaast verkoopt De Kruidentuin vele soorten ecologisch geteelde vaste planten.

---

Dubarry is voor kenners hét merk voor handgemaakte leren laarzen en schoenen. Op stand 244 van De Kastanje kunt u kennismaken met dit comfortabele topmerk. Ook verkoopt De Kastanje de bekende Barnett & Barnett truien.

---

Dat het Amerikaanse buitenleven een lange traditie kent is te zien aan de schitterende wenskaarten, kalenders en het briefpapier van de American Country Store op stand 250.

---

Bijen houden is een heel bijzondere hobby die veel voldoening schenkt. Niet alleen vanwege de honingopbrengst maar ook omdat het heerlijk is geconcentreerd in de natuur aan het werk te zijn. EuroBee op stand 426 is een groothandel die op het gebied van bijenteelt alles levert wat nodig is. Het is beslist de moeite waard om eens te zien wat er allemaal bij de bijenteelt komt kijken.

---

Wie de aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige, teakhouten tuinset overweegt en daar niet te veel voor wil betalen, vindt bij Roobol op stand 321 precies wat hij zoekt. Onder het eigen label Queens Teak laat Roobol in Indonesië tuinmeubelen produceren van het mooiste teakhout en volgens de beste productiemethodes. Hierdoor kan Roobol de hoogste kwaliteit aanbieden voor een onverwacht lage prijs.

MAKKELIJK NAAR BUITENSHUIS '99
MET HET OPENBAAR VERVOER OF MET DE AUTO

Een dagje Buitenshuis '99 is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. En welk vervoermiddel je ook kiest, de route naar Ahoy' Rotterdam is even simpel als snel.

Per auto
Komt u uit het zuiden of het noorden van het land: u rijdt richting Rotterdam Europoort. Bij knooppunt Vaanplein neemt u de afslag Zuidplein/Ahoy' en volgt u de borden Ahoy'.
De verbouwing van Ahoy' heeft een grotere parkeergelegenheid tot gevolg. Er is parkeerplaats voor circa 2.000 auto's.

<<...>>

Per trein
Vanuit elk station in Nederland rijdt u met de trein naar station Centraal in Rotterdam.
Daar neemt u de metro richting Slinge of richting Spijkenisse. Elke vijf minuten gaat er een metro in de goede richting. Na ongeveer twaalf minuten stapt u uit bij metrostation Zuidplein. Bij de verkeerslichten kruist u de Zuiderparkweg en u bevindt zich reeds op het terrein van Ahoy'.

GEVING

Internet
Ter gelegenheid van de komende beurs is op Internet een speciale site geopend voor de Buitenshuis '99: http://www.rtb.nl/buiten . De site geeft algemene informatie over de opzet van de beurs en de vernieuwing van Ahoy'. Tijdens de beursperiode worden iedere dag de actuele ontwikkelingen weergegeven. Daarnaast zijn ook alle gegevens over openingstijden, toegangsprijzen, deelnemers, standnummers en een wedstrijd opgenomen.
Vergeet vooral niet regelmatig 'Hot News' te raadplegen. Hierin worden de laatste nieuwsfeiten opgenomen.

Informatie
Wenst u informatie over de exposanten of over de personen die in de zijn genoemd, dan kunt u deze opvragen bij:
Van Dantzig & Lichtenveldt
t.a.v. Christ'l Oosters
Harderwijkweg 11

2803 PW Gouda
tel: 0182-570233
fax: 0182-539666
e-mail: oosters@vdl.org

Opening:
Op donderdag 18 maart aanstaande om 10.00 uur wordt de beurs . U bent als journalist van harte welkom. U hoeft alleen maar uw perskaart bij de ingang laten zien en doorlopen naar de ontvangstruimte van hal 3.

Buitenshuis '99
Persinformatie
INHOUD
Feiten & cijfers

- organisatie

- locatie

- beursthema

- openingstijden

- programma

- toegangsprijzen

Alles over het buitenleven op 'Buitenshuis' in Ahoy' Rotterdam
- 10.000 vierkante meter tuinplezier

- de nieuwste decoratietrends

- een beurs voor het hele gezin

- informatief en gezellig

Bezoek de themapaviljoens op Buitenshuis '99

- de vier jaargetijden tuin

- de watertuin

- de mooimakers

- de bloemenmand

- het prieeltje

- de boerderij

- klussen buitenshuis

- shopping buitenshuis

* lekker buitenshuis

*

Leven buitenshuis

- terrassen

- natuurlijk hout

- decoraties

De kunst van het buitenleven

- kunst in het prieeltje

- beelden van Marianne Houtkamp

- de kiosk

Zelf aan de slag op 'Buitenshuis '99'

- mozaïek

- aaien, proeven en doen

- klussen buitenshuis: demonstraties

Heel bijzonder: de watertuin

- kraakheldere vijver

- meerkamerfiltersystemen

- koi-vissen

'Onder de aandacht" op Buitenshuis '99

- opvallende producten te zien op Buitenshuis '99

Persberichtgeving

- Internet

- Informatie

- Opening

Logoprints

CIJFERS

Organisatie RTB Beurzen
Kralingseweg 229

3062 CE Rotterdam
tel. 010-2425310
fax 010-2425311

Locatie Ahoy' Rotterdam
Zuiderparkweg 20/30

3084 BB Rotterdam
tel. 010-2933300
fax 010-2933399

Beursperiode Van donderdag 18 tot en met zondag 21 maart 1999

Openingstijden Op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Beursthema 'Buitenshuis '99, een unieke buitensfeer' Alle aspecten van het buitenleven komen aan bod. Dit is niet alleen te zien, maar ook te horen en te ruiken!

Beursoppervlakte 10.000 vierkante meter

Programma Demonstraties paviljoen 'Lekker Buitenshuis'
- donderdag 18 maart 11.00 en 14.00 uur

- vrijdag 19 maart 14.00 en 19.30 uur

- zaterdag 20 maart 11.00 en 14.00 uur
zondag 21 maart 11.00 en 14.00 uur

Toegangsprijs Volwassenen *15,-, kinderen t/m 12 jaar * 9,- reductiekaart- en pas 65+ houders *12,50
gezinskaart voor volwassenen en twee kinderen * 35,-

Deel: ' Buitenshuis '99 in Ahoy Rotterdam '
Lees ook