Ingezonden persbericht


Bull levert oplossing voor virtualisatie met bullion-server C1000, Amsterdam Trade Bank, Binck Bank, Detailresult en Erasmus Leven over op bullion-servers

Diemen, 20 december 2011 - ATB, Binck Bank en C1000 zijn de eerste Nederlandse bedrijven die de bullion-servers van Bull hebben aangeschaft. Deze bedrijven, actief in de financiële en retailsector, zetten de bullion-servers in voor virtualisatie van de Windows- en Citrix-omgevingen. Zij kiezen voor de bullion-servers, omdat deze goede prestaties leveren en een zeer hoge beschikbaarheid bieden tegen lage energiekosten.

Bull levert met zijn bullion-server de snelste en krachtigste virtualisatieserver ter wereld. Deze server is in nauwe samenwerking met VMware ontwikkeld voor het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties. Dit maakt een bullion ideaal voor datacenters. Bedrijven profiteren met de bullion van een schaalbaar platform dat twee keer zo krachtig is als zijn concurrenten. Een bullion-server van Bull levert continue beschikbaarheid met geïntegreerde redundancy van kritische componenten, 'hot-swapping' en automatische foutcorrectie. Bovendien is deze server van Bull zeer energiezuinig, compact (slechts drie units hoog per servermodule) en betaalbaar. Bedrijven kunnen hun bedrijfskritische applicaties plaatsen tegen een fractie van de kosten van huidige UNIX- of mainframesystemen. In vergelijking met de concurrenten - IBM- en HP-servers met Intel®-processors - biedt bullion tussen de 33 en honderd procent meer energie-efficiëntie.

De bullion is een 'mainframe class' VMware-server die is ontwikkeld in het hoogwaardige R&D-centrum voor High-Performance Computing (HPC) van Bull. Een bullion-server maakt High-Performance Computing beschikbaar voor VMware-omgevingen. Vergelijkende tests onderstrepen de verregaande efficiëntie van de serverarchitectuur van Bull en de Bull Coherence Switch-technologie (BCS). Deze technologie maakt de bullion-server schaalbaar van twee tot zestien sockets en tot twee terabyte geheugen. De bullion-servers zijn nu leverbaar met de Intel Westmere-processoren.

"Voor bedrijven die hun bedrijfskritische applicaties en data in de cloud willen onderbrengen, is de bullion de beste optie", zegt Henny van Galen, commercieel directeur van Bull. "Klanten die kiezen voor een bullion, profiteren van de maximale schaalbaarheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid voor de prijs van een traditionele server. Daarnaast is deze server ook nog eens compact, optimaal beveiligd en kent hij een laag energiegebruik."

Over Bull
Bull levert open IT-oplossingen, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot en met systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-)overheidsinstanties en bedrijven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burgers of klanten te verbeteren. Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Bull heeft wereldwijd ruim achtduizend medewerkers en is actief in bijna vijftig landen. Voor meer informatie: www.bull.nl.

Voor meer informatie:

Deel: ' Bull levert oplossing voor virtualisatie met bullion-server '


Lees ook