Buma Stemra Auteursrecht

Tienduizenden CD-ROM's in beslag genomen

Op maandagavond 16 augustus 1999 ontmantelden de politie Wijchen en de Opsporingsdienst Buma/Stemra een inpakcentrale van illegaal gekopieerde CD-ROMs. Het betrof volume 39 van de Twilight compilatie CD-ROM, waarvan de tracklisting al op Internet was te vinden. 25.000 exemplaren van dit dubbelalbum (dus 50.000 schijfjes) lagen in een loods gereed voor verzending. Er werd één verdachte aangehouden. Het onderzoek in Wijchen kreeg dinsdag 17 augustus een vervolg op twee locaties in Nijmegen. In een kelderbox trof de Opsporingsdienst Buma/Stemra nog eens 16.000 illegale CD-Roms aan. In een woonhuis werd voorts een kleine handelsvoorraad van enkele tientallen schijfjes aangetroffen. Op de zolder van dit pand bevond zich bovendien een hennepkwekerij. CD-ROM's en kwekerij werden in beslag genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang, maar nu al staat vast dat het hier gaat om een bron van professionele games-piraterij.

Voor meer informatie over de activiteiten van de Opsporingsdienst Buma/Stemra kunt u contact opnemen met George Knops (Buma/Stemra), telefoon 020-3470407.

© Buma/Stemra

Deel: ' Buma/Stemra neemt tienduizenden cd-rom's in beslag '
Lees ook