BOUW EN HOUTBOND FNV

Bureau Beroepsziekten FNV helpt OPS-slachtoffers

UITNODIGING VOOR PERSCONFERENTIE OP 14 FEBRUARI IN ZAANSTAD

Bureau Beroepsziekten FNV helpt OPS-slachtoffers

Het Bureau Beroepsziekten FNV gaat schilders bijstaan die het slachtoffer zijn geworden van een te hoge blootstellling aan schadelijke verfdampen. Het bureau ondersteunt daarmee de verfcampagne van de Bouw en Houtbond FNV.
Het bureau schat dat de afgelopen 10 jaar meer dan 500 schilders in de wao zijn geraakt als gevolg van blootstelling aan te hoge concentraties oplosmiddelen.
Ops slachtoffers raken vaak in psychische en financiële nood. Arbeidsongeschikte ops slachtoffers zijn meestal zo ziek dat ze geen vervangend werk meer kunnen verrichten. Zij zijn dan aangewezen op een karige wao uitkering.
Het Bureau Beroepsziekten gaat nu deze slachtoffers helpen bij het indienen van een schadevergoeding bij hun (ex) werkgever, om op die manier een aanvulling op de wao uitkering te bereiken. Bij een schilder van 45 jaar gaat om een schadebedrag van meer dan f 300.000,- De toekenning van een schadevergoeding heeft veelal ook positieve psychologische effecten voor de betrokkenen. Bureau Beroepsziekten FNV hoopt op deze manier een paar honderd (ex ) schilders bij te staan.
De FNV gaat ervan uit dat het grote aantal schadevergoedingen een stimulans zal betekenen voor de introductie van minder gezondheidsbelastende verven.

Wim Eshuis van het Bureau Beroepsziekten van de FNV zal de betekenis van dit bureau voor de slachtoffers van oplosmiddelen nader toelichten tijdens de persconferentie die de Bouw- en Houtbond FNV organiseert over de Verfcampagne 2000. De persconferentie vindt plaats op 14 februari 2000 van 9.00 tot 9.30 uur in het stadhuis van Zaanstad, Bannehof 1, Zaandijk.

Ruud Vreeman, burgemeester van Zaanstad, verricht tijdens de persconferentie de aftrap voor de Verfcampagne 2000. Charles Verhoef, sectorbestuurder van de Bouw- en Houtbond FNV, zal tijdens de persconferentie nader ingaan op de activiteiten gedurende de Verfcampagne 2000.

Zoekwoorden:

Deel: ' Bureau Beroepsziekten FNV helpt OPS-slachtoffers '
Lees ook