Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 9.45 uur
Brand in woning

AMERSFOORT Maandagochtend om negen uur ontstond er brand in een woning aan het Klaartje Donzepad. De drie kinderen (in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar) die in de woning aanwezig waren, werden door de buren met een ladder en via de dakkapel uit de woning gehaald. De gehele benedenverdieping is uitgebrand en de rest van de woning en de twee aangrenzende woningen hebben rookschade opgelopen. Niemand raakte gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan in een televisie die in de woonkamer aan stond.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Maandagavond om acht uur werd de politie gewaarschuwd in verband met een inbraak in een pand aan de Heliumweg. Een getuige had gezien dat er werd ingebroken. Toen de agente aankwamen op de Heliumweg, zagen ze een man uit een raam klimmen. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Amersfoort, kon direct worden aangehouden. Diverse (inbrekers)gereedschappen die de man bij zich had, zijn in beslag genomen.

Ongelukkig ten val met de fiets

AMERSFOORT Maandagmiddag om kwart over twee werd de politie gewaarschuwd in verband met een fietser die gevallen was. Een 19-jarige inwoonster van Hoogland was over de kop gevlogen met haar fiets en had daardoor verwondingen aan haar kin en hoofdpijn opgelopen. Tijdens het fietsen was haar standaard vermoedelijk tegen de grond gekomen, waardoor ze ten val kwam. De ter plaatse gekomen ambulance heeft de vrouw voor controle meegenomen naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Botsing

LEUSDEN Maandagavond om kwart over vijf vond er op de Arnhemseweg een kopstaart-botsing tussen vier personenautos plaats. Een 23-jarige man uit Woudenberg en een 36-jarige vrouw uit Amerongen reden over de Arnhemseweg in de richting van Woudenberg. Zij moesten beiden stoppen voor een voorganger die linksaf wilde slaan. Een 53-jarige man uit Amstelveen die achter hen reed, zag te laat dat zij stilstonden en reed tegen de Woudenberger aan, die op zijn buurt tegen de vrouw uit Amerongen aanschoof. Een 18-jarige man uit Leersum die daarachter reed kon eveneens niet op tijd remmen en botste op de man uit Amstelveen. Gelukkig raakte niemand gewond. Wel raakten de voertuigen beschadigd, twee autos moesten worden weggesleept.

Deel: ' Buren redden drie kinderen uit brandende woning Amersfoort '
Lees ook