Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmorgen
10:18 vrijdag 13 juli 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Bromfietser en passagier aangehouden

EMMEN. Donderdagmiddag hield de politie op de Verlengde Spoorstraat in Emmen twee mannen van 23 en 25 jr. uit die plaats aan. De mannen zaten zonder helm op een bromfiets die werd bestuurd door de 23 jr. man. De mannen hadden bovendien gedronken. Het optreden van de politie ontlokte bij beide mannen agressief gedrag en voordat ze konden worden overgebracht naar het politiebureau werd er flink gescholden en gespuugd naar de agenten en werd er tegen een politieauto getrapt. Met gepast geweld en geboeid belandden de mannen uiteindelijk toch in een politieauto en daarna op het politiebureau. Na verhoor mochten ze mannen met een dagvaarding en een bon voor het niet dragen van een helm naar huis.


*
Twee jongens aangehouden

EMMEN. In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie in Emmen twee jongens van 14 en 18 jr. uit die plaats aan. Ze zaten op een parkeerplaats aan de Nijbracht in een auto, met de 14 jr. jongen achter het stuur. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Hierbij werd een muur geraakt. Stoptekens werden genegeerd. Toen ze na een achtervolging eindelijk stil stonden schoot bij de bestuurder de voet van de koppeling en werd ook nog eens een politieauto aangereden. De beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto was niet verzekerd. De politie onderzoekt van wie de auto is en hoe de jongens aan de auto zijn gekomen.


*
Buren vangen fietsendief

EMMEN. Bewoners uit de omgeving van de Noordbargerstraat in Emmen hebben donderdagavond een fietsendief gevangen. Ze voorkwamen daardoor dat de fiets van een bewoonster van die straat verdween. Een buurman van de vrouw zag dat een man haar fiets meenam. Hij belde direct de vrouw en samen met wat anderen gingen ze op zoek naar de dief. Bij de Ermerweg troffen ze de man aan in een Roemeense vrachtauto. Met een bestelauto werd de vrachtauto klemgezet. De gewaarschuwde politie hield de man aan en kon de fiets teruggeven aan de vrouw. De 20 jr. Roemeense verdachte kreeg op het politiebureau van Justitie een boete van DM 300,-. Nadat hij betaald had mocht hij weer vertrekken.


*
Auto-inbraken

BEILEN. In de nacht van donderdag op vrijdag is in Beilen ingebroken in vier geparkeerde autos. De autos stonden in het Nijland, de Speenkruid, de De Vos van Steenwijkstraat en de Torenlaan. Uit de autos verdwenen o.a. een radio, CDs en een draagbare computer.


*
Woninginbraak

EELDE. Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Esweg in Eelde. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning verdwenen geld en sieraden. Omwonenden zagen een man met donker krullend haar wegfietsen op een fiets met fietstassen. De man droeg een jas met een paarsgekleurd vak op de achterkant.


*
Vandalen aangehouden

MEPPEL. Donderdagavond hielden bewoners van de Nijeveenseweg in Meppel twee jongens van 14 en 15 jr. uit Nijeveen aan. De jongens fietsten met nog twee onbekende jongens richting Nijeveen. Onderweg werd er bij zeker vijf autos tegen de spiegels getrapt. Twee spiegels werden daardoor vernield of beschadigd. De jongens ontkennen de vernielingen. De politie is nog op zoek naar de beide andere jongens.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Buren vangen fietsendief in Emmen '
Lees ook