Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2001
Persberichten, district Eemland zuid, 09.05 uur

Burenruzie op straat

AMERSFOORT Donderdagmiddag, omstreeks kwart voor zes, is op de Van Randwijcklaan een opstootje ontstaan. Aanleiding was een burenruzie die werd uitgevochten op straat. Er is met een stuk hout geslagen en ook bedreigingen werden geuit. Op het politiebureau bleek dat de betrokkenen geen aangifte wilden doen.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Donderdagochtend omstreeks half negen is een nog onbekende bestuurder van een bestelbus doorgereden nadat die het zoontje van een fietsster die achterop zat had aangereden. De vrouw, 29 jaar en woonachtig in Amersfoort, reed met haar twee zoontjes op de fiets over het Furglerplein. Nadat de bestelbus ter hoogte van de parkeerplaats bij een sporthal de vrouw net gepasseerd had, stopte de bus en werd de passagiersdeur geopend. De deur raakte het been van het zoontje dat bij de vrouw achterop de fiets zat. Nadat de vrouw zich om haar zoon, die erg geschrokken was, had bekommerd, zag zij dat de bestelbus was weggereden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Donderdag heeft het scooterteam van de politie een bromfietscontrole gehouden op de Van Asch van Wijckstraat. Het team controleerde 85 bromfietsen en schreef 78 bekeuringen uit voor onder meer de volgende feiten: 39 Bekeuringen voor een te hoge constructiesnelheid, 16 keer voor het niet dragen van de helm, 11 keer voor het niet in het bezit zijn van een certificaat, driemaal voor het ten onrechte aanbrengen van een oranje plaat op een bromfiets, 22 keer voor gedemonteerde uitlaten, tweemaal voor het rijden onder invloed (waarvan één bromfietsbestuurder een alcoholpromillage van 1,55 had en de ander een promillage van 0,8). Verder zijn er nog 10 bekeuringen uitgedeeld voor overige overtredingen.

Teveel drank op

AMERSFOORT Op de vroege vrijdagochtend zagen politieagenten een bestelbus stilstaan op de Langestraat. Zij spraken de vermoedelijke bestuurder aan en constateerden dat de man onder invloed van alcohol was. De agenten waarschuwden de man niet te gaan rijden. Na enige tijd, omstreeks tien voor vier in de ochtend zagen zij het voertuig met gedoofde lichten over de Langestraat rijden. Zij lieten de bestuurder, een 38-jarige Amersfoorter, op de Achter de Heilige Geest stoppen. Uit een eerste blaastest bleek inderdaad dat de man teveel gedronken had. Zij namen de bestuurder mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Burenruzie op straat in Amersfoort '
Lees ook