Gemeente Bergen op Zoom


Burgemeester kreeg nieuwe voorzittershamer

In de hal van het stadskantoor ontvangt de burgemeester de delegatie van FSC Nederland en het Wereld Natuur Fonds

De voorzittershamer met het FSC keurmerk

Vanmiddag nam burgemeester P.A.C.M. van der Velden persoonlijk een voorzittershamer van FSC-hout in ontvangst. De hamer werd hem aangeboden door vertegenwoordigers van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland. De burgemeester kreeg de hamer gelijktijdig met nog 488 burgemeesters in het land.

Het FCS-keurmerk van de onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council, is het enige keurmerk dat garandeert dat hout uit goed beheerde bossen komt. In een FSC-bos gaan commerciële houtproductie en zorg voor dieren- en plantenleven hand in hand. Bovendien garandeert het keurmerk dat de rechten van de mensen die in en van de bossen leven, worden gerespecteerd en dat de bosarbeiders goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden hebben.

De campagneleidster bood de hamer aan in de hoop, dat daarmee goede besluiten voor een duurzame toekomst genomen zullen worden. Zij riep de gemeente op om het woud te sparen en FSC-hout te gebruiken en het als norm te stellen voor houtgebruik in gemeentelijke projecten.

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de campagne en ging kort in op het bosbeheer van de gemeente. Tot slot beloofde hij de vertegenwoordigers om de hamer bij de eerstvolgende raadsvergadering (donderdag 27 maart) te gaan gebruiken.

Deel: ' Burgemeester Bergen op Zoom krijgt nieuwe voorzittershamer '
Lees ook