Gemeente Heerenveen

Burgemeester de Jonge opent de nieuwe website van Heerenveen
Gemeente Heerenveen heeft nieuwe website 4-6-2002

Niet alleen het centrum van Heerenveen is op de schop. Ook de website van de gemeente Heerenveen is compleet vernieuwd. Maandag 3 juni opende burgemeester De Jonge de nieuwe website. Als officiële handeling poneerde de burgemeester een pittige stelling bij het onderdeel "forum".

Het was hoog tijd voor een nieuwe editie van de gemeentelijke website. In de loop van de tijd was de bestaande site verouderd en had de bezoeker steeds meer moeite om zijn of haar weg te vinden. Op digitaal niveau ging de gemeente Heerenveen hard achteruit. Maar nu met een vernieuwde site wil de gemeente Heerenveen de bezoeker meer bieden; informatie, dienstverlening, snelheid, klant-gerichtheid, overzicht, actualiteit en interactiviteit.

Mogelijkheden
Middels vijf ingangen kan de bezoeker de website ingaan. Wanneer u geïnteresseerd bent in het wekelijkse nieuws van de gemeente dan is het onderdeel Actueel tot uw dienst. Crackstate Nijs staat daar digitaal, maar ook informatie over wekelijkse uitgegeven vergunningen, vacatures en de laatste persberichten. Als inwoner van Heerenveen heeft u dagelijks vragen over gemeentelijke zaken: Waar moet ik grof afval heen brengen? Hoe vraag ik een paspoort aan? Wie zijn de gemeenteraadsleden? Wat is dualisme? Wat kan ik doen in mijn vrije tijd? Het informatieve gedeelte voor inwoners en het onderdeel bestuur & organisatie is sterk uitgebreid en zeer informatief.

Heerenveen, een gemeente bekend om tal van evenementen en sport heeft nu een representatief onderdeel voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in bezoek aan Heerenveen, of er willen gaan wonen of werken. De gemeente Heerenveen timmert hard aan de weg om knooppunt van bedrijvigheid en dienstverlening te worden. Het onderdeel bedrijven biedt belangstellenden gegevens over bedrijventerreinen, vestigingsklimaat en ontwikkelingen op economisch beleid.

Digitaal loket
Nieuw is het digitaal loket, een servicepunt vol met informatie waarbij u direct kunt zoeken op onderwerp. Over allerlei gemeentelijke zaken kunt u op alfabet, trefwoord of gebeurtenis zoeken. Voor onderwerpen staat een korte uitleg beschreven, welke wetten van toepassing zijn en welke voorwaarden aan het onderwerp worden gesteld. Een voorbeeld is het aanvraag voor een bijdrage in schoolkosten waarbij de vormvereisten (voorwaarden) zijn een huurcontract en een loonstrookje. Op die manier weet u wat een nodig heeft voor het aanvragen van zo'n schoolbijdrage. Komt u er alsnog niet uit stuur dan een middels een e-mailformulier uw vraag naar de gemeente.

Forum
Meepraten met anderen over het wel en wee in de gemeente Heerenveen op diverse vlakken kan bij het onderdeel forum. Na registratie als deelnemer kunt u op gebied van wonen & leven, bedrijven, bestuur & organisatie een stelling poneren en reageren op stellingen van anderen.

Verder is de nieuwe website volledig geschikt voor blinden en slechtzienden.

U merkt het; www.heerenveen.nl is zeker het bezoeken waard!

Deel: ' Burgemeester de Jonge opent nieuwe website Heerenveen '
Lees ook