Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

15-06-1999

Burgemeester en medewerker GGD in gesprek met veronruste burgers

Op 14-06-1999 hebben de burgemeester van de gemeente Delfzijl de heer E. Haaksman en een medewerker van de GGD Groningen, de heer H.Lanting een derde gesprek gehad met de dames

K. Beulakker en H. van der Broek. Deze dames vertegenwoordigen een commissie van burgers die bezorgd is over hun gezondheid. De commissie vermoedt dat er een mogelijk verband is tussen gezondheidsklachten van burgers en de aanwezigheid van chemische industrie in Delfzijl.

Het gesprek is in een uiterst prettige sfeer verlopen met wederom aandacht voor elkaars standpunten en ideeen over de mogelijke oorzaken.

Over ongeveer drie weken zal de uitslag van de gezondheid-enquete van de GGD bekend zijn.

De uitslag zal worden vergezeld van een nadere analyse en toelichting van de GGD.

De resultaten van de enquete kunnen worden vergeleken met de ervaringen van anderen gemeenten waar vergelijkbare problemen spelen. Misschien dat er een verband valt te bespeuren waar de gemeente Delfzijl haar voordeel mee kan doen.

Op 05-07-1999 zal er weer een gesprek plaatsvinden. De uitslag van de enquete wordt dan besproken. Het hangt van deze uitslag af hoe het verdere verloop van de klachtenafhandeling zal gaan. Misschien is het nodig dat er toch nog een nader onderzoek plaats vindt.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J. Jager, telefoon 0596-639302.

Deel: ' Burgemeester en GGD Delfzijl spreken met veronruste burgers '
Lees ook