Gemeente Goes

Persbericht

Burgemeester D.J. van der Zaag reikt vijf vrijwilligerslegpenningen uit

Op woensdag 26 september 2001 om 14.00 uur reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag vijf vrijwilligerslegpenningen van de gemeente Goes uit. De vrijwilligerslegpenningen worden uitgereikt aan mevrouw D.C. Reinhoud- Fraanje, mevrouw M.B. van Strien- Schuit, mevrouw C.A. Kloosterman-Priester, mevrouw C.P.H. Noordhoek-Klompe en de heer J. Katsman, voor hun vrijwilligerswerk bij ouderensoos "De Griffioen" in Wolphaartsdijk.
De uitreiking vindt plaats in dorpshuis de Griffioen in Wolphaartsdijk. Hieronder vindt u een beschrijving voor de toekenning van de legpenningen.

Mevrouw D.C. Reinhoud-Fraanje.
Mevrouw Dingena Cornelia (Dien) Reinhoud-Fraanje is sinds 1978 vrijwilligster bij de ouderensoos "De Griffioen" in Wolphaartsdijk. Zij is daar één van de hoofdleidsters en voorziet de ouderen van koffie en/of thee, zorgt voor iets lekkers en maakt een gezellig praatje. Daarnaast gaat Dien Reijnhoud naar alle vergaderingen van het Sozenberaad, houdt ze verjaardagen bij, gaat op bezoek als er een soosbezoeker ziek is, koopt de prijsjes voor de Bingo, geeft leiding bij enkele spelen en organiseert samen met twee andere vrijwilligsters twee keer in het jaar een reisje. Mevrouw Dien Reinhoud-Fraanje is geboren op 23 november 1929 in Kruiningen.

Mevrouw M.B. van Strien-Schuit
Mevrouw Marianne Brammine (Marianne) van Strien-Schuit werkt sinds 1986 als hoofdleidster bij de bejaardensoos "De Griffioen" in Wolphaartsdijk. Zij vervult de functie van penningmeester en secretaris. Daarnaast organiseert ze verschillende reisjes, evenementen en woont ze vergaderingen bij van de Sozenberaad. Mevrouw Marianne van Strien-Schuit is geboren op 6 december 1946 in Wolphaartsdijk.

Mevrouw C.A. Kloosterman-Priester
Mevrouw Cornelia Adriana (Corrie) Kloosterman is sinds 1983 vrijwilligster bij de ouderensoos en trouw lid. Zij helpt bij het verzorgen van de koffie en/of thee voor de ouderen en daarnaast verzorgt zij enkele spelletjes zoals kegelen, damsteen gooien en sjoelen. Als er een reisje wordt georganiseerd voor de ouderen gaat mevrouw Kloosterman mee als begeleidster. Mevrouw Corrie Kloosterman-Priester is geboren op 21 juni 1943 in 's Heer Arendskerke.

Mevrouw C.P.H. Noordhoek Klompe
Sinds 1983 is mevrouw Cornelia Pieternella Heiltje Noordhoek-Klompe vrijwilligster bij de ouderensoos. Zij verzorgt voor de bezoekers koffie en/of thee en helpt bij een spelletje. Als vrijwilligster is zij bereid om mee te gaan bij uitstapjes en biedt een helpende hand bij in- en uitstappen. Als het slecht weer is, haalt zij de ouderen thuis op, zodat deze toch naar de soos kunnen komen. Mevrouw Cornelia Pieternella Heiltje Noordhoek-Klompe is geboren op 21 januari 1934 in Wolphaartsdijk.

De heer J. Katsman
De heer J. (Jacobus) Katsman is al 16 jaar vrijwilliger bij de Ouderensoos in Wolphaartsdijk. Elke veertien dagen dat er soos is, zet de heer Katsman de spelletjes klaar o.a. het biljart. Als er iets te repareren valt, lost de heer Katsman het op. In oktober zorgt hij ervoor dat er 200 stoelen in de zaal worden neergezet voor de grote feestmiddag van alle sozen (Wolphaartsdijk, Kloetinge, Goes, 's-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen). De heer Katsman is altijd bereid om bezoekers van de soos die moeilijk kunnen lopen met de auto op te halen. De heer Katsman is geboren op 18 mei 1922 in Wolphaartsdijk.

Deel: ' Burgemeester Goes reikt vijf vrijwilligerslegpenningen uit '
Lees ook