Gemeente Haarlem

7 september 2001
Arthur de Lange, afdeling Veiligheid Publieksdienst/ Victor Portanger, afdeling Klantenservice & Communicatie Publieksdienst 023-5114284/5114362
82/2001
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht
Datum
Informatie bij

Telefoon
Nummer
Café "'t Gezellige zitje" twee weken eerder dicht
Burgemeester trekt ontheffing van de sluitingstijd na overlast in

Burgemeester Pop heeft besloten horecabedrijf "'t Gezellige Zitje", gevestigd aan de Spiegelstraat 7, een sanctie op te leggen, omdat het café zich niet houdt aan de bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften. Het café heeft in juli ook al een sanctie gekregen (3 dagen intrekking van de ontheffing sluitingstijd) wegens verstoring van de openbare orde (geluidsoverlast).

De sanctie is dat de ontheffing sluitingstijd nu voor een periode van twee weken wordt ingetrokken. De sanctie gaat in op donderdag(nacht) 13 september en eindigt op donderdag 27 september 2001. Dit betekent dat "'t Gezellige Zitje" in de nachten van maandag op dinsdag tot en met donderdag op vrijdag om 00.30 uur sluit in plaats van 02.00 uur. In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag moet het horecabedrijf om 01.00 uur sluiten in plaats van 04.00 uur.

De overtredingen die geleid hebben tot deze door de burgemeester opgelegde sanctie zijn het verstoren van de openbare orde (geluidsoverlast) en het zonder vergunning ingericht hebben van een terras in de nacht van vrijdag 24 augustus op zaterdag 25 augustus 2001.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horeca-ondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een half jaar volgt een bestuurlijk opgelegde sanctie. Indien binnen een half jaar na een reeds eerder opgelegde sanctie wederom een overtreding plaatsvindt, volgt een zwaardere sanctie.

Deel: ' Burgemeester Haarlem sluit Café 't Gezellige zitje eerder '
Lees ook