Gemeente Eemsmond


zondag 16 september 2001

BURGEMEESTER NEEMT AFSCHEID VAN EEMSMOND

Vrijdagmiddag 14 september heeft burgemeester Hans van der Laan officieel afscheid genomen van de raad van de gemeente Eemsmond. Dit gebeurde in een buitengewone vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Uithuizen.

Na de opening en het welkomswoord heeft Hans van der Laan de ambtsketen overgedragen aan loco-burgemeester Rein Eisinga. Deze laatste las het besluit voor van de benoeming van Hans van der Laan tot burgemeester van de gemeente Noordenveld.

Wethouder Piet de Boer sprak daarna Hans van der Laan toe namens het college. De fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Jaap Nienhuis, deed dit vervolgens namens de raad. Wethouder Anne Tiekstra overhandigde Hans van der Laan namens de raad een cadeau. Jaap Kammenga van Gemeentebelangen droeg een lied voor, dat speciaal voor Hans van der Laan was geschreven. In verband met de 'Dag van de rouw' werd dit lied voorgedragen en niet gezongen door de raad. Hans van der Laan sprak tot slot de volle raadzaal toe. Loco-burgemeester Rein Eisinga sloot om 16.45 uur de vergadering.

Na de raadsvergadering was er een receptie voor genodigden en de inwoners van de gemeente in hotel Het Gemeentehuis te Uithuizen.

Hans van der Laan is bijna vier jaar burgemeester geweest van de gemeente Eemsmond, van 1 oktober 1997 tot 15 september 2001. Tot zijn portefeuille behoorden onder meer economische zaken, personeel en organisatie, volksgezondheid en communicatie. Van 1985 tot 1997 was Hans van der Laan burgemeester van de gemeente Dwingeloo. Daarvoor was hij wethouder van de gemeente Loppersum.

Per 15 september 2001 is Hans van der Laan benoemd tot burgemeester van de gemeente Noordenveld. Hij volgt Jaap Verkerk op die gebruik maakt van de FPU-regeling. Dinsdag 18 september is de installatie van Hans van der Laan in zijn nieuwe gemeente.

Deel: ' Burgemeester neemt afscheid van gemeente Eemsmond '
Lees ook