Burgemeester opent met lakei in livrei


HAARZUILENS, 20160316 -- Burgemeester Van Zanen van Utrecht opende vandaag met een lakei in livrei de nieuwe publieksprimeur op Kasteel de Haar Utrecht. Voor het eerst in 100 jaar kunnen bezoekers zélf op ontdekkingstocht door het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. De feestelijke opening vond plaats in aanwezigheid van ruim 100 personen die kaartjes voor de publieksprimeur hadden gewonnen.

Burgemeester opent publieksprimeur Kasteel de Haar met lakei in livreiEen lakei in traditioneel livrei, een ‘Frac a l’Anglaise’, personeelskleding van Kasteel de Haar uit 1938, opende de deftige deuren en nodigde de burgemeester en bezoekers uit om alle feestzalen in- en uit te lopen, wat vroeger exclusief was voorbehouden aan baron Van Zuylen van Nijevelt van de Haar en zijn gasten uit de internationale jetset.  De opening werd opgeluisterd met een muzikale omlijsting in de Balzaal en de Ridderzaal, een traditie waarmee vroeger de baron en barones hun prominente gasten fêteerden op De Haar.

De mooiste plekken zélf ontdekken
Ruim een eeuw bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, september, werd bewoond door familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Al vanaf de start van de septembertraditie ruim 100 jaar geleden stelde baron Etienne het kasteel in de overige maanden van het jaar open voor het publiek. De afgelopen eeuw kon dat uitsluitend met een rondleiding, vanaf vandaag kan iedereen zélf de mooiste plekken gaan ontdekken. 

Deftig dutten: Slaapkamergeheimen van De Haar
Bezoekers die geen genoeg van het kasteel kunnen krijgen, kunnen vanaf donderdag 17 maart ook de slaapkamerrondleiding volgen. Naast de personeelsruimtes en de feestzalen zijn voor de 2e keer in de geschiedenis van het kasteel de slaapvertrekken weer te zien, waarin de beroemde gasten zoals Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore destijds ‘deftig dutten’. Nooit eerder was er ‘zo veel kasteel’ tegelijk te bekijken tijdens één bezoek. Deze combinatie is tijdelijk te beleven tot en met 30 juni 2016 op Kasteel de Haar Utrecht.

Klik hier voor een uitgebreid persbericht.

Bezoekersinformatie
Kasteel de Haar is 7 dagen per week geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor een bezoek aan het kasteel (incl. park en tuinen) bedraagt € 14,00 voor volwassenen,  € 9,00 voor kinderen (4-12 jaar) en is voor museumkaarthouders gratis. De slaapkamerrondleiding vindt dagelijks plaats en gaat ieder heel uur van start. Voor deze rondleiding geldt een toeslag van € 3,50 p.p., reserveren voor deze rondleiding is aanbevolen. 

Meer informatie en online tickets: www.kasteeldehaar.nl.


Deel: ' Burgemeester opent publieksprimeur Kasteel de Haar met lakei in livrei '
Lees ook