Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten bij herdenking bombardement

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op dinsdag 14 mei een toespraak bij de herdenking van de slachtoffers van het bombardement op Rotterdam, die om 13.00 uur begint bij het monument aan de Statenweg tegenover nr. 147. Het is op 14 mei om 13.20 uur 62 jaar geleden dat de eerste bommen vielen. Garnizoenscommandant P.W. Scharroo vestigde in mei 1940 een tijdelijke militaire commandopost op de Statenweg 147 nadat zijn kantoor aan het Oostplein onder vuur van de Duitsers was komen te liggen. Na het bombardement is op deze plek ook de voorlopige overgave van de stad getekend. Na de toespraak volgen om 13.20 uur twee minuten stilte, waarna kransen worden gelegd. Ook de voorzitter van de deelgemeenteraad Noord, Andries van der Wal, woont de herdenking bij. De blazersgroep van de Marinierskapel en het Chr. Mannenkoor Prins Alexander zorgen voor de muzikale omlijsting van de herdenking.

Wethouder Pastors slaat eerste paal
Wethouder Marco Pastors (o.m. Ruimtelijke Ordening en Strategisch Volkshuisves-tingsbeleid) slaat op woensdag 15 mei om 15.00 uur de eerste paal van het nieuwbouwproject "De Grote Beer" in Rotterdam - Prins Alexander. Het project is ontwikkeld door Adboma projectontwikkelaars uit Capelle aan den IJssel. Het gaat om 73 huurwoningen, 1600 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met 45 parkeerplaatsen. "De Grote Beer", gelegen aan de Grote Beer, is ontworpen door Bias Architecten uit Rotterdam.

Wethouder Van der Tak opent conferentie Educatie en Werk & Activering Wethouder Sjaak van der Tak (o.m. Onderwijs) opent op donderdag 16 mei om 10.00 uur de conferentie Educatie en Werk & Activering in het MSR (Maritime Simulation Rotterdam), Wilhelminakade 701. De conferentie wordt georganiseerd door de Dienst Stedelijk Onderwijs en de directie Sociaal Economische Zaken (SEZ) van de gemeente Rotterdam. Doel van de conferentie is - onder andere - de afstemming van de volwasseneneducatie, oudkomersgelden en werk en activering.

Burgemeester Opstelten neemt `Beelden in Rotterdam' in ontvangst Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op donderdag 16 mei om ca. 18.00 uur in kamer 7 van het stadhuis het eerste exemplaar in ontvangst van `Beelden in Rotterdam'. Het boek beschrijft de kunsthistorische achtergronden van de internationale beeldencollectie in Rotterdam, een verzameling van allure in de openbare ruimte. De voorzitter van de adviescommissie Internationale Beelden Collectie, de heer J.N.A. van Caldenborgh, overhandigt het eerste exemplaar.

Burgemeester Opstelten spreekt bij fusie Hogeschool Rotterdam-HES Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op vrijdag 17 mei één van de sprekers bij de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de fusie van de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool voor Economische Studies (HES). De bijeenkomst begint om 15.30 uur in het Nai aan het Museumpark 25. De nieuwe hogeschool, die verder gaat onder de naam Hogeschool Rotterdam biedt ruim 90 hogere beroepsopleidingen, die aansluiten op uiteenlopende vragen naar gekwalificeerde beroepskrachten in de Rotterdamse regio. Tijdens de bijeenkomst spreken ook de voorzitter van het College van Bestuur, drs. J.A.C.F. Tuytel en de voorzitter van de Raad van Toezicht, mr. C.J. de Zwart.

Burgemeester Opstelten reikt Maaskantprijs uit
Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 17 mei de negende Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten uit aan Wouter Vanstiphout. Hij doet dat tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis, die om 17.30 uur begint. Vanstiphout is architectuurhistoricus bij Bureau Crimson in Rotterdam. Hij krijgt de prijs voor zijn prikkelende publicaties op het gebied van architectuur, zijn betrokkenheid bij interessante exposities en zijn activiteiten in de bouwkundige praktijk. Met de prijs wil de jury, bestaande uit Adriaan Geuze, Jaap Huisman en Arjen Oosterman, ook het werk van Bureau Crimson belonen. Burgemeester Opstelten is voorzitter van het bestuur van de Stichting Rotterdam-Maaskant.

Deel: ' Burgemeester Opstelten bij herdenking bombardement Rotterdam '
Lees ook