Gemeente Haarlem


11 februari 2003

34/2003
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht


Actie voor Veilig Uitgaan
Datum
Informatie bij
Telefoon
NummerBurgemeester Pop roept Haarlemse jongeren op: "SMS jouw tip voor veilig uitgaan naar mij!"

Haarlemse jongeren gaan vaak tot diep in de nacht uit en weten als geen ander wat er zich dan zoal afspeelt op straat. Om jongeren actief te betrekken bij veiligheidsmaatregelen die in Haarlem worden genomen, roept de burgemeester hen op om mee te denken over veilig uitgaan in Haarlem. Onder de slogan: SMS jouw tip over veilig uitgaan naar de burgemeester" kunnen alle ideeën tot 3 maart 2003 persoonlijk naar de burgemeester ge-smst of gemaild worden. De meest bijzondere inzending wordt in het najaar van 2003 uitgevoerd. "Zo doen we dat in Haarlem."

Leerlingen van middelbare scholen in Haarlem worden benaderd om mee te doen aan deze actie. De actie wordt ondersteund met speciale boomerangcards, die vanaf 11 februari t/m 3 maart 2003 in alle horecagelegenheden in Haarlem liggen. In deze cards staat de oproep van burgemeester Pop om een tip te sms-en over veilig uitgaan in Haarlem wat vinden jongeren belangrijk en welke maatregelen zijn volgens hen zinvol. Deze tips en ideeën kunnen persoonlijk naar hem ge-smst worden op telefoonnummer 06-12801774 of gemaild worden naar burgemeester@haarlem.nl.

Er vindt daarna een selectie plaats van de beste ideeën: die worden op de website www.haarlem.nl en in de Stadskrant geplaatst. Hert beste idee wordt in behandeling genomen en zal - in overleg met degene van wie het idee afkomstig is - ook uitgevoerd worden.

De actie "Veilig Uitgaan" is een logisch vervolg op de intentieverklaring "Veilig Uitgaan" die in januari 2002 is ondertekend door burgemeester Pop, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlem, de particuliere beveiligingsorganisaties, de politieregio Kennemerland district Haarlem en de individuele horecaondernemer.


Onze Buurt Aan Zet

De actie "Veilig Uitgaan" is onderdeel van het project Onze Buurt aan Zet". Het platform Onze Buurt Aan Zet, bestaande uit de wijkraden in de binnenstad, City Haarlem, Centrum Managementgroep Haarlem, de Haarlemse Jongerenraad, politie en vertegenwoordigers van de gemeente, ontwikkelt en honoreert concrete projecten om de veiligheid en de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Onze Buurt Aan Zet loopt tot eind 2003. De eerste resultaten zijn reeds geboekt en worden steeds onder het motto "Zo doen we dat in Haarlem" gepresenteerd aan de inwoners van Haarlem.
Nadere informatie voor de pers:
Wilt u boomerangcards ontvangen of nadere informatie? Neem dan contact op met Jesseke van Buuren.

J. van Buuren, afdeling Klantenservice en Communicatie

---- --


Deel: ' Burgemeester Pop roept Haarlemse jongeren op 'SMS jouw tip voor vei.. '
Lees ook