Gemeente Breda

27-06-2002

Burgemeester Rutten opent eerste Lustrum En Plein Public

Op vrijdag 28 juni gaat op de sfeervolle binnenplaats van de KMA in Breda alweer de vijfde editie van En Plein Public van start. Het eerste lustrum van het Bredase culturele zomerfestival en het 750 jarig bestaan van Breda zijn reden genoeg om er een feestelijke gebeurtenis van te maken. En Plein Public wordt geopend door burgemeester Rutten, tevens programmeur van deze avond.

De burgemeester heeft voor een gecombineerd programma gekozen. Vanaf 20.30 kunt u genieten van het Zwitsers/ Australische duo Oskar & Strudel, dat een bijzonder optreden verzorgt vol muziek, improvisatie, karakterisering en lichamelijke hoogstandjes. Na een korte pauze is het vervolgens de beurt aan een vertrouwd En Plein Public gezelschap. De kunstenaars van Warner & Consorten staan garant voor een bizarre combinatie van dynamische acties, verbazingwekkende constructies en ruimtelijke muziek.

Vervolgens zal En Plein Public nog tot 16 augustus op verschillende plekken in de stad haar tenten opslaan. Het schoolplein van Kunstsalon Copacabana, de tuin van Lokaal 01, de binnenplaatsen van De Nieuwe Veste en De Beyerd en het plein achter de voormalige schouwburg Concordia. Culturele smaakmakers uit de stad hebben elk een avond ingevuld met muziek, dans, theater, beeldende kunst, poëzie en alles daartussenin. Ook dit jaar weer is iedereen welkom en is de toegang gratis.

Het programmaboekje van En Plein Public is gratis te verkrijgen in het stadskantoor (balie voorlichting), bij het Cultuurpunt en bij de VVV. Deze informatie is ook te vinden op de website: www.enpleinpublic.nl

De aanpak van En plein Public past bij de doelstellingen van ACCU Breda, het Bredase actieplan cultuurbereik. ACCU streeft naar een nog energieker en bruisender Breda. De naam ACCU verwijst dan ook naar culturele activiteiten die energie opwekken en waar de vonken vanaf schieten.

Breda, 27 juni 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Burgemeester Rutten opent eerste Lustrum En Plein Public '
Lees ook