Ingezonden persbericht


Burgemeester opent kunstweek

SCHIEDAM - Burgemeester Reinier Scheeres van Schiedam opent maandag 3 september om 11.00 uur de kunstweek die gehouden wordt in en om oud-katholieke kerk op de Dam in deze stad. Aan deze bijzondere kunstmanifestatie doen de kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats uit Rotterdam mee. Tot en met zaterdag 8 september is er in de oud-katholieke kerk een expositie met Herenplaats-werk te zien, bestaat er de mogelijkheid kunstenaars te ontmoeten, en zijn er verschillende kunstzinnige activiteiten. Portrettekenen, schilderdemonstraties en workshops zijn daar voorbeelden van.

Vrijdagavond 7 september, van 20.00 - 22.00 uur, komen tekeningen en schilderijen gemaakt door kunstenaars van de Herenplaats onder de hamer. Victor Deconinck treedt daarbij op als veilingmeester. De te veilen kunstwerken zijn de hele week tussen negen en vijf uur te bezichtigen in de oud-katholieke kerk, en op de avond zelf vanaf 19.00 uur. De toegang tot de veiling is gratis. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Galerie Atelier Herenplaats.

De avond wordt muzikaal omlijst door Het Groot Pastoraal Smartlappenkoor. Gehuld in ambtelijk gewaad zal het Nederlandse levenslied ten gehore worden gebracht.

Al meer dan tien jaar zet Galerie Atelier Herenplaats, een project van de PameijerKeerkring en gevestigd aan de Schiedamse Vest 56 in Rotterdam, zich in voor kunstenaars met een verstandelijke handicap. Galerie annex atelier zijn gespecialiseerd in Outsider Art.

De kunstenaars zijn allen werkzaam in een gezamenlijk atelier boven de galerie, en in individuele werkruimtes in de Hoornbrekerstraat. In de loop van de jaren bouwden zij een wereldwijd netwerk op. Kunstenaars van de Herenplaats exposeerden in galeries en musea in onder meer New York, Japen en in verschillende steden in Europa.

Deel: ' Burgemeester Schiedam opent kunstweek '
Lees ook