Gemeente Alkmaar


Burgemeester Van Rossen ontvangt FSC-voorzittershamer

Alkmaar, 21 maart 2003

Op woensdag 26 maart a.s. om 14.00 uur krijgt burgemeester Van Rossen een voorzittershamer van FSC-hout overhandigd door delegaties van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland. Dit gebeurt in de hal van het stadhuis aan de Langestraat 97.
Met het in ontvangst nemen van de voorzittershamer gemaakt van FSC-hout benadrukt het gemeentebestuur van Alkmaar dat ze het gebruik van deze houtsoort volledig ondersteunt.

Gemeente Alkmaar voert sinds twee jaar het beleid om voor gemeentelijke gebouwen zoals sportcomplexen, scholen etc. en de openbare ruimte FSC-hout te gebruiken. Dit voorkomt dat er onnodig tropisch regenwoud wordt gekapt. Ook bij de realisering van nieuwbouw van woningbouwprojecten en bedrijventerreinen is in de uitgangspunten het gebruik van FSC-hout opgenomen. Dit staat beschreven in het milieubeleidsplan 2001-2005.

De overhandiging van de voorzittershamer is de start van de landelijke campagne `Spaar het woud, kies FSC-hout' door het Wereld Natuur Fonds (WNF), FSC Nederland en dertig bedrijven. Bijna alle 489 Nederlandse burgemeesters nemen tegelijkertijd, ieder in hun eigen gemeente, een voorzittershamer van FSC hout in ontvangst. Hiermee hopen de initiatiefnemers te bereiken dat de bestuurscolleges goede besluiten nemen voor een duurzaam gebruik van hout, nu en in de toekomst. Hout voorzien van het FSC-keurmerk staat voor goed bosbeheer en kan de verwoesting van bos in de wereld stoppen. Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar deelt deze opvatting.

Wethouder Binnendijk: "Het duurzaam inkopen van FSC-hout is slechts een van de zaken waaruit blijkt dat de gemeente Alkmaar ook let op duurzaamheid bij het inkopen van producten en diensten. Duurzaam hout is een bekend voorbeeld, maar minder bekend is dat je er ook op kan letten bij het inkopen van leerlingenvervoer, bedrijfskleding of veegwagens. In Alkmaar maken we er serieus werk van onze leveranciers aan te sporen duurzaam te produceren. Ik wens de initiatiefnemers Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland veel succes met hun actie, en hoop dat veel andere gemeenten het Alkmaarse voorbeeld zullen volgen."

Deel: ' Burgemeester Van Rossen Alkmaar ontvangt FSC-voorzittershamer '
Lees ook