Gemeente Utrecht

BURGEMEESTERSPENNING VOOR FOTOGRAAF CEES VAN DIJK

De burgemeester van Utrecht, mevrouw mr A.H. Brouwer-Korf, reikt op woensdag 12 september 2001 de burgemeesterspenning van Utrecht uit aan de heer C. van Dijk (61). De heer Van Dijk neemt binnenkort officieel afscheid als hoofd van de gemeentelijke Fotodienst Utrecht. De heer C. van Dijk ontvangt de onderscheiding als blijk van grote erkentelijkheid voor zijn aan de (vijf) burgemeester van Utrecht bewezen diensten.

De heer Van Dijk is sinds 1970 in dienst bij en sinds 1975 hoofd van de gemeentelijke Fotodienst, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Het Utrechts Archief. Sinds zijn aantreden was de heer Van Dijk ook dé huisfotograaf van het Stadhuis. Hij maakte sinds 1970 naast portretfoto's van onder meer de burgemeesters Van Tuyll van Serooskerken, Vonhoff, mevrouw Vos-van Gortel, Opstelten en mevrouw Brouwer-Korf, raadsleden en wethouders, vele reportage van bijzondere gelegenheden in de stad. Hij maakte onder meer reportages van bezoeken van staatshoofden, ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders, waaronder het Staatsbezoek van de Groothertog van Luxemburg (1992), het WK-Hockey in 1998, het Pausbezoek in 1985 en Koninginnedag 1999.

Daarnaast heeft de heer Van Dijk met zijn foto- en diawerk meegewerkt aan een zeer groot aantal wetenschappelijk-historische publicaties over de stad, promotiemateriaal en andere gemeentelijke uitgaven en tentoonstellingen. Bijzonder waren de foto's die hij maakte voor de gemeentelijke Monumentenkalender die sinds 1989 wordt uitgegeven.

In 1995 ontving de heer Van Dijk de Speld van de Stad Utrecht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Fotodienst. De heer Van Dijk verlaat op 1 oktober 2001 de gemeente Utrecht. Op 31 oktober neemt hij officieel afscheid.

Utrecht, 11 september 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Burgemeesterspenning Utrecht voor fotograaf Cees van Dijk '
Lees ook