Vereniging Milieudefensie

Gezamenlijke aankondiging voor de pers van Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensie en Novib.

Burgers roepen op tot duurzaam regeerakkoord Tram met slogans rijdt door Den Haag

Amsterdam, 31 mei 2002 --- Op dinsdag 4 juni presenteren Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensie en Novib een tram met oproepen van burgers voor een duurzaam regeerakkoord aan leden van de Tweede Kamer. De tram zal de komende vier weken door Den Haag rijden. Met deze actie vragen de drie organisaties van informateur Donner en de onderhandelaars van CDA, LPF en VVD aandacht voor bescherming van de groene ruimte, eerlijke wereldhandel en voorrang aan fiets en openbaar vervoer.

Wat: Presentatie tram met oproepen burgers voor duurzaam regeerakkoord Wanneer: Dinsdag 4 juni, 13.15 uur Waar: Tramhalte Hofvijver/ Toernooiveld (Hofvijverkant Binnenhof)

De leuzen die op de tram zijn aangebracht, zijn verzonnen door betrokken burgers. In het kader van hun gezamenlijke campagne gericht op de verkiezingen en het regeerakkoord riepen Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensie en Novib mensen op hun wensen voor het nieuwe regeerakkoord te verwoorden. Er kwamen enkele duizenden inzendingen binnen. Een onafhankelijke jury selecteerde hieruit elf leuzen, die op de tram zijn aangebracht.

De tram met slogans stopt op dinsdag 4 juni om 13.15 uur bij het Binnenhof, op de halte Hofvijver/ Toernooiveld. Tweede-Kamerleden én de inzenders van de winnende leuzen zijn hierbij aanwezig. De tram rijdt vervolgens een speciaal rondje, dat vijftien minuten duurt.

In de tram geven campagneleider Vera Dalm van Milieudefensie, directeur Willem-Jan van Grondelle van Stichting Natuur en Milieu en directeur Greetje Lubbi van Novib een korte toelichting op hun wensen aan de politiek in het algemeen en aan de partijen die onderhandelen over het regeerakkoord in het bijzonder.

Op 28 mei stuurden de drie organisaties aan informateur Donner en de fractievoorzitters van CDA, LPF en VVD een uitgebreide brief met concrete voorstellen voor bescherming van de groene ruimte, eerlijke wereldhandel en voorrang aan fiets en openbaar vervoer. Zij bepleiten onder meer een heffing op bouwen in de open ruimte, afschaffing van Europese exportsubsidies voor landbouwproducten en een gedifferentieerde kilometerheffing.

###

Deel: ' Burgers roepen op tot duurzaam regeerakkoord '
Lees ook