Gemeente Zaanstad

Burgmeester Vreeman verbiedt evenement Hemkade

vrijdag 17 mei 2002

Aangekondigde Wastelandparty in strijd met afspraken

Burgemeester dr. R.L. Vreeman heeft vandaag besloten een party in discotheek De Hemkade te verbieden. Het gaat om een ´Wastelandparty´ die plaats zou vinden op zondag 19 mei aanstaande. Burgemeester Vreeman is van mening dat het evenement in strijd is met de afspraken die zijn gemaakt met de exploitant van het bedrijf. Deze afspraken zijn ook vastgelegd in de vergunning die recentelijk is verleend, en waarmee De Hemkade een doorstart kon maken na een periode met beperkingen in de sluitingstijden.

De programmering van De Hemkade zou gericht worden op een brede, zeer regionale doelgroep. De discotheek zou een meer regulier top-40 karakter krijgen, en zeker geen houseparty´s, afterparty´s of andere activiteiten met een verhoogd risico op het gebruik van drugs aanbieden. Evenementen van dit laatste type kenmerken zich door grootschalig en overmatig druggebruik, waarbij in De Hemkade tot twee maal toe een bezoeker overleed.

Burgemeester Vreeman constateert dat de exploitant zich niet aan deze afspraken houdt en dat de voorwaarden zoals in de horeca-exploitatievergunning zijn vastgelegd, dreigen te worden overschreden. Op de internetsite van ´Wasteland´ (´Europe´s biggest fetish-fantasy event´) wordt de party van 19 mei uitgebreid aangekondigd. De party is vergelijkbaar met de party die op 10 november 2001 plaatsvond. Het verloop van dit evenement was directe aanleiding tot de inperkende maatregelen van de burgemeester. De site van Wasteland verwijst zelfs naar dit feest.

De kaartverkoop vindt plaats via adressen in heel Nederland en zelfs in Brussel, Dusseldorf, Keulen en Munchen. Van een ´regionale doelgroep´ is dan ook geen sprake.

Deel: ' Burgmeester Vreeman verbiedt evenement Hemkade '
Lees ook